„Calea Postului să o săvârşim” ÎMPREUNĂ!

„Calea Postului să o săvârşim” ÎMPREUNĂ!
La Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa s-au săvârşit rugăciuni la vreme de seară, în perioada 9 – 14 martie, purtând numele generic de „Săptămâna duhovnicească”
Autor: Protop. Petru Berbentia
În fiecare an la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa s-au săvârşit rugăciuni la vreme de seară, în perioada 9 – 14 martie, purtând numele generic de „Săptămâna duhovnicească”. Pentru numeroşii credincioşiși în acest an, au fost invitați preoţi din protopopiatul Reşiţa pentru a săvârşi slujba de seară şi pentru a susţine un cuvând de învăţătură ziditor sufletelor celor prezenţi.

Astfel, au fost invitați pr. Florin Hotea de la Parohia Ţerova, secretar al Protopopiatului Reșța, pr. Sergiu Dalea de la Parohia Ticvaniu Mare, pr. Emil Varga, inspector de Religie la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş Severin, pr. Silviu Ferciug de la Parohia Bocşa Română, doctorantul Nicolae Adrian Păunescu, profesor de Religie la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa şi pr. dr. Borislav Tasici de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reşiţa.

În fiecare seară, cântarea de strană a fost asigurată de tinerii din „Strana Strămoşească”, dar şi de preotul paroh Petru Berbentia şi de preotul Romolus Şandru. Temele generale şi în acelaşi timp generoase a predicilor au fost: Postul, Rugăciunea, Sfintele Taine, Sfânta Cruce, ora de Religie și copiii noştri, dar şi implicaţiile mediului virtual în viaţa credincioşilor. Ca posibilitate de apropiere de Dumnezeu, toţi preoţii au abordat diferite aspecte ale acestor probleme, în contextul actual, care este din ce în ce mai potrivnic.

„Sfântul şi Marele Post al Paştilor este o perioadă de intensificare a trăirii credinţei, de introspecţie şi mărturisire, de curăţire şi apropiere «cu credinţă şi cu dragoste» de Sfântul Trup şi Scumpul Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos. Cred că aceste seri de împreună rugăciune sunt binevenite, devenind momente de bucurie comună şi de zidire sufletească. Să ne ajute Dumnezeu să putem continua!”, a concluzionat părintele paroh Petru Berbentia.

Data: 17 martie 2015 • Vizualizări: 402