Campania „Ajută ca să ajut” continuă în Protopopiatul Reșița

Campania „Ajută ca să ajut” continuă în Protopopiatul Reșița

Album foto
Campania umanitară „Ajută ca să ajut” continuă în Episcopia Caransebeşului
Autor: Mihai Ciucur
În cartierul reșițean Câlnic, campania „Ajută ca să ajut” a adus mângâiere în prag de sărbători unui număr de cinci familii nevoiașe. Astfel, o echipă formată din delegatului Episcopiei, reprezentantul Radio Reșița și preotul paroh Valentin Popovici au împărțit ajutoare constând în alimente de primă necesitate, dulciuri și fructe unor familii de bătrâni singuri și bolnavi și unei familii cu patru copii. Bucuria adusă în casele acestora de credincioși cu suflet mare care au contribuit la această campanie a fost cel mai frumos dar de Sărbători pentru acești oameni greu încercați.

Și în parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul reșițean Govândari, în prezența inspectorului pe probleme sociale al Episcopiei, preotul paroh Emil Crăciun a distribuit ajutoare unor familii cu probleme deosebite din parohie. A atras atenția un caz special, acela al unui copil recent operat pe cord în Germania care este crescut doar de mama văduvă și care are nevoie lunar de un tratament care costă aproximativ 1000 euro. Prin intermediul campaniei, familia a fost ajutată atât cu alimente, cât și cu o sumă de bani atât de necesari în acest moment greu pentru ei. În municipiul Reșița distribuirea ajutoarelor va continua sâmbătă 22 decembrie în zona Muncitoresc, în 23 decembrie în zona centrală și în 24 decembrie în cartierele Moroasa și Lunca Pomostului.

În Parohia Duleu, astăzi, 22 decembrie, părintele paroh Vali Petrică Ungar a împărţit pachete cu alimente unor familii nevoiaşe de pe raza parohiei aducând mângâiere în prag de sărbători unui număr de trei familii.

Campania continuă în Protopopiatul Moldova Nouă

Și credincioșii din zona Sasca Montană, participanți la campania ”Ajută ca să ajut”, au adus un zâmbet pe fața celor aflați în nevoie care au primit, cu această ocazie, ajutoare constând în alimente și haine atât de necesare, mai ales acum, în prag de Sărbători. Astfel, pr. paroh Ionuț Guiman a distribuit ajutoare unui număr de 4 familii din localitatea Sasca Montană, iar în întreg centrul de colectare Sasca Montană, toate localitățile din jur, până în prezent au beneficiat de sprijin douăzeci de familii aflate în dificultate. Campania va continua în zilele următoare în zona Berliște – Milcoveni.

Data: 22 decembrie 2012 • Vizualizări: 1359