Campania „Ajută ca să ajut” în Episcopia Caransebeșului

Campania „Ajută ca să ajut” în Episcopia Caransebeșului

Album foto
În Episcopia Caransebeşului se desfăşoară campania umanitară „Ajută ca să ajut”
Autor: Mihai Ciucur
Campania umanitară „Ajută ca să ajut” derulată de Radio Reșița în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, a reprezentat încă un moment în care Biserica, alături de mass-media, a venit în sprijinul familiilor nevoiașe. Astfel, inițiativei lansate de radioul reșițean s-au alăturat toate parohiile de pe cuprinsul Episcopiei Caransebeșului. În aceste zile, premergătoare praznicului Nașterii Domnului, bunurile colectate în cadrul campaniei au ajuns în casele și pe mesele familiilor nevoiașe de pe întreg cuprinsul Eparhiei.

„Ajută ca să ajut” în Protopopiatul Moldova Nouă

La Moldova Nouă acțiunea de distribuire a produselor a fost coordonată de pr. protopop Bogoliub Martinovici și de Mihai Ciucur, inspectorul social al Episcopiei Caransebeşului, însoțiți de Oana Nicolae, reprezentantul Radio Reșița în zonă. Astfel, produsele strânse din donațiile credincioșilor în centrul de colectare Moldova Nouă, au fost distribuite unui număr de 25 de familii nevoiașe din cele două parohii ale orașului, cu ajutorul preoților Remus Căta și Iova Megheleș care au identificat persoanele aflate în nevoi. Au fost tratate cu prioritate familiile cu mulți copii, cele fără posibilități materiale, precum și bătrânii singuri și bolnavi. Acestea au primit ajutoare constând în alimente: făină, zahăr, ulei, conserve, fructe, şi dulciuri, care vor aduce un strop de bucurie în casele lor acum, în ajun de Sărbători. La Pojejena, reprezentanții Episcopiei și ai Protopopiatului Moldova Nouă, alături de pr. paroh Ion Nedelcu au împărțit ajutoare constând în alimente unui număr de 6 familii din localitate. Acțiuni similare se vor desfășura în zilele următoare în toate parohiile de pe Clisura Dunării, precum și în zona Sasca Montană.

„Ajută ca să ajut” în Protopopiatul Reșița

În parohiile de pe raza orașului Oravița, preoții parohi, în prezența corespondentului Radio Reșița și sub coordonarea reprezentantului Sectorului social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, au distribuit ajutoare constând în alimente de bază, dar și dulciuri și fructe, precum și haine unui număr de 26 de familii nevoiașe. Bunurile, donate cu generozitate de credincioșii de pe raza Centrului de colectare Oravița, au adus o rază de bucurie familiilor numeroase, cu mulți copii și bătrânilor singuri aflați în imposibilitatea de a-și procura cele necesare traiului de zi cu zi. În total, colecta strânsă în zona Oravița, sub coordonarea pr. Gelu Moldovan, a ajuns în casele a 40 de familii nevoiașe din Oravița și satele învecinate.

Distribuirea ajutoarelor colectate în cadrul campaniei a început și în orașul Bocșa. Astfel, lucrurile strânse, constând în alimente, haine şi altele, au fost colectate din parohii şi au fost împărțite familiilor sărace din Bocșa Vasiova și Bocșa Română, de către preoții parohi Doru Melinescu și Gheorghe Ștefan, sub coordonarea pr. Silviu Ferciug, responsabilul Centrului de colectare Bocșa. Acțiunea de împărțire a produselor donate de credincioși va continua până în Ajunul Crăciunului și în celelalte parohii din Bocșa, dar și în satele învecinate.

„Deși ne aflăm în plin proces de distribuire a ajutoarelor către cei în nevoi, putem spune încă de pe acum că acțiunea este un success, credincioșii noştri răspunzând cu generozitate apelului Bisericii și al postului Radio Reșița de întrajutorare a celor greu încercați. Asta în ciuda faptului că, pentru parohiile de pe cuprinsul Eparhiei noastre, această campanie se desfășoară aproape concomitent cu colecta anuală organizată de Episcopie. Considerăm benefic parteneriatul cu radioul reșițean care a mediatizat într-un mod susținut campania, acest lucru adăugându-se cu success credibilității de care Biserica, prin preoții săi, se bucură în ochii oamenilor din Banatul de Munte și nu numai”, a arătat Mihai Ciucur, inspectorul social al Episcopiei Caransebeşului

„Ajută ca să ajut” și în Protopopiatul Băile Herculane

Acţiunea de distribuire a produselor s-a desfăşurat şi în Protopopiatul Băile Herculane, sub coordonarea pr. Iosif Frenţ de la Parohia Domaşnea. Au primit alimente şi dulciuri 24 de familii fără posibilităţi financiare din cele treisprezece parohii ale Protopopiatului Băile Herculane care s-au înscris în această campanie umanitară în preajma praznicului Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În municipiul Reșița distribuirea bunurilor către familiile cu probleme va începe în data de 21 decembrie și se va încheia în Ajunul Praznicului, în 24 decembrie. Urmează ca în perioada următoare şi alte familii nevoiaşe din protopopiatele Caransebeş şi Reşiţa să primească acest mic ajutor din partea Bisericii, precum şi a tuturor persoanelor sensibile la nevoile semenilor aflaţi în suferinţe,

Data: 19 decembrie 2012 • Vizualizări: 1352