Campania „Aproape de Biserică” în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă

Campania „Aproape de Biserică” în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă
În săptămâna Floriilor peste 250 de copii din Moldova Nouă s-au împărtăşit cu Dumnezeieştile Taine
Autor: Pr. Remus Căta
Sub genericul „Aproape de Biserică”, la invitaţia părintelui paroh Remus Căta, copiii de la cele două grădiniţe din Moldova Nouă precum şi copiii de la Şcolile Generale Nr.3 şi 4 au participat miercuri şi vineri în săptămâna Floriilor la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite oficiată în biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului”.

În timpul Sfintei Liturghii cei peste 250 de copii s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele lui Hristos primind astfel hrana duhovnicească de care avem întotdeauna atâta nevoie. Prin această activitate se împlineşte şi unul din obiectivele parteneriatului pe care an de an parohia noastră îl are cu şcoala, mulţumind totodată cadrelor didactice – educatori, învăţători şi profesori – pentru dăruirea cu care s-au implicat în buna desfăşurare a acestor activităţi.

Sfântul Ioan Gură de Aur, unul din cei mai iubiţi Părinţi ai Bisericii noastre, care a vorbit despre ce înseamnă buna creştere a unui copil creştin, îndeamnă aducerea micuţilor în casa Domnului „ca la şcoală”: „Ar trebui să fie ca atunci când îi trimitem la şcoală şi ei ştiu că au răspunderi: să înveţe şi să-şi facă lecţiile. Aşa ar trebui să meargă şi la biserică, ca la şcoală.”

Data: 27 aprilie 2013 • Vizualizări: 567