Campania de igienizare „Natura darul lui Dumnezeu pentru noi”

Campania de igienizare „Natura darul lui Dumnezeu pentru noi”
Tinerii de la Centrul de Tineret Sfânta Varvara din Moldova Nouă au desfășurat o acțiune de igienizare
Autor: Pr. Ion Nedelcu
„Să protejăm natura” nu este doar o lozincă pe care trebuie să o învețe copiii noștri. Este un mod de viață, este o lecție ce se învață pas cu pas și mai ales, ce trebuie înțeleasă, nu trebuie să fie doar vorbe goale, ci explicații și raționamente pe care copiii noștri chiar să le priceapă. Sunt pași mici ce trebuie făcuți constant.

Tinerii de la Centrul de Tineret Sfânta Varvara din Moldova Nouă, au făcut primi pași desfășurând în parcul din centrul orașului o campanie de igienizare. Este cunoscut faptul că natura este darul lui Dumnzeu pentru noi și fiecare trebuie să se îngrijească de acest dar. Tinerii din oraș au dorit să arate că iubesc creația lui Dumnezeu așternând peste băncile din parc, un strat de vopsea nou și adunând plasticurile și metalele împrăștiate. Campania a avut loc cu sprijinul Primăriei Moldova Nouă.

Părintele Ion Nedelcu a relatat: „Suntem martori când spaţiul verde este tot mai murdar, şi parcă pe nimeni nu îi mai interesează curăţenia din parcuri, comune şi oraşe. Ce este mai tragic, că tot mai puţini oameni nu mai au grijă nici de curăţenia din faţa casei unde trăiesc. Fiecare vrea ca cineva să le facă ordine. Astfel aerul devine mai poluat cu nemijlocita implicare a noastră. De multe ori suntem martori când trecătorii pe stradă aruncă hârtii, ţigări, peliculă, de parcă nu trăiesc în ţara aceasta. Dar se ştie bine, că de felul cum se păstrează curăţenia aşa este şi inima omului. Deci o inima curată nu va face murdărie, însă o inima murdară şi indiferentă, nu are decât să o facă. Caci ce este în inimă acea se reflectă şi în viaţa de zi cu zi”.

Data: 27 aprilie 2018 • Vizualizări: 223