Campania umanitară la Parohia Doclin

Campania umanitară la Parohia Doclin
În a patra duminică din Postul Mare, în Parohia Doclin din Protopopiatul Reşiţa s-a desfăşurat o campanie umanitară
Autor: Pr. Ovidiu-Petru Mezeniuc
În a patra duminică din Postul Mare, în Parohia Doclin din Protopopiatul Reşiţa s-a desfăşurat o campanie umanitară. Astfel, cu ajutorul domnului doctor Radu Chivu, s-au făcut unele investigaţii medicale, pentru depistarea şi prevenirea unor probleme de sănătate, punându-se accent pe nivelul glicemiei din organism şi măsurarea tensiunii.

Au beneficiat de consultaţii gratuite toţi cei prezenţi la Sfânta Liturghie, care au dorit să facă aceste investigaţii, totodată oferindu-li-se în mod gratuit medicamentaţia aferentă, dar şi sfaturi din partea farmacistei Roxana Chivu, referitoare la uzul şi abuzul de medicamente. „Această acţiune umanitară va continua în anul 2014 şi vom face periodic consultaţii gratuite tuturor celor interesaţi de programul nostru. Practic, campania noastră are drept scop sprijinirea celor defavorizaţi, dezvoltarea responsabilităţii sociale faţă de cei proveniţi din familii cu situaţii precare, dar mai ales faţă de bătrâni”, ne-a declarat domnul doctor Radu Chivu, iniţiatorul acestei acţiuni.

Părintele paroh Ovidiu-Petru Mezeniuc, în calitate de gazdă, ne-a mărturisit: „Prin aceste iniţiative am reuşit să fim alături de credincioşii noştri, în special cei bătrâni sau defavorizaţi social. Această iniţiativă aduce nenumărate beneficii și avantaje legate de sănătate, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a populației în zone cu acces redus la servicii medicale avansate și completează, acolo unde este cazul, îngrijirea medicală primară asigurată de medicii de familie”.

„Campania de Duminică”, cum a fost numit acest eveniment, a avut un real succes, lucru demonstrat atât de numărul mare de participanţi, cât şi prin impactul pozitiv privind al colaborării dintre cei ce poartă grija sufletelor şi cei ce poartă grija trupurilor.

Data: 1 aprilie 2014 • Vizualizări: 606