Campanie de donare de sânge la Moldova Nouă

Campanie de donare de sânge la Moldova Nouă
Miercuri, 25 aprilie, parohiile din Moldova Nouă au desfășurat o campanie de donare de sânge la Spitalul Orășănesc Moldova Nouă
Autor: Pr. Gheorghiță Băloi
Miercuri, 25 aprilie, parohiile din Moldova Nouă au desfășurat o campanie de donare de sânge la Spitalul Orășănesc Moldova Nouă. Urmând îndemnul Mântuitorului care ne spune să ne iubim aproapele nostru, Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. (Ioan Cap.13 vs. 34), preoții de pe raza orașului, pr. Băloi Gheorghiță, pr. Nedelcu Ion, Pr Remus Căta. sub îndrumarea părintelui protopop Boguliub Martinovici au chemat pe credincioși pentru a ajuta Centrul de Transfuzie județean care se confrunta cu o grava lipsă de sânge.

Aceștia au răspuns într-un număr semnificativ, arătând că le pasă de aproapele lor. Cuvintele donatorilor despre această campanie spune totul: „Este primul lucru pe care orice om, nu numai creştin, ar trebui să-l facă. Niciodată nu ştii cine are nevoie de sângele tău și cui i-ai dăruit o șansă la mântuire” a precizat Țundrea Gheorghiță. De asemenea Buzatu Cristian Marius a subliniat „Oferirea de bunăvoie a sângelui este un act nobil, un act profund creştinesc. Trebuie să-l iubim pe cel aflat în suferință şi să-i înţelegem nevoia”. Totodată Alin Munteanu ne-a spus „Este cel mai grozav act de caritate pe care îl poate face un om pentru un semenul lui, pentru că prin sângele pe care îl donează poate să salveze viaţa multor oameni”.

Data: 26 aprilie 2018 • Vizualizări: 1070