Capela școlară din Oțelu Roșu și-a sărbătorit hramul

Capela școlară din Oțelu Roșu și-a sărbătorit hramul
Marți, 21 iunie, în cea de-a treia zi de Rusalii, Capela școlară cu hramul „Sfânta Treime” din Oțelu Roșu și-a sărbătorit hramul
Autor: Prof. Simona Popa
Marți, 21 iunie, în cea de-a treia zi de Rusalii, cu ocazia sărbătoririi hramului, la Capela școlară „Sfânta Treime” din incinta Liceului Bănățean Oțelu Roșu, s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți format din pr. Suru Mihai, pr. Unguraș Dorel și pr. Vasiloni Vidu. În continuare a urmat lansarea celui de-al doilea număr al revistei religioase a liceului, „Chemarea Credinței”, de către d-na prof. Popa Simona. La această manifestare a participat cadre didactice și elevi ai Liceului Bănățean din Oțelu Roșu.

Liceul Bănățean din Oțelu Roșu prin amabilitatea doamnei director Rozina Ghiorghioni, este un factor activ în parteneriatul cu Episcopia Caransebeșului și cu parohiile din Oțelu Roșu prin deschiderea pe care o are conducerea liceului cu privire la manifestările religioase, prin administrarea unei cantine sociale aflate în interiorul liceului, dar și prin capela școlară, care deschide elevilor oportunitatea de apropiere și de cunoaștere a lui Dumnezeu. Astfel, parteneriatul viabil dintre Școală și Biserică are scopul de a forma noile generații printr-o educație nu doar intelectuală, ci și spirituală, insuflând, astfel, una dintre cele mai esențiale valori umane, și anume credința.

Data: 22 iunie 2016 • Vizualizări: 593