Caransebeșul și-a comemorat eroii Revoluției din decembrie 1989

Caransebeșul și-a comemorat eroii Revoluției din decembrie 1989

Album foto
La Caransebeș ziua de luni, 21 decembrie, a fost ziua în care caransebeșenii și-au comemorat eroii Revoluției din decembrie 1989
Autor: Serviciul Prezidial
La Caransebeș ziua de luni, 21 decembrie, a fost ziua în care caransebeșenii și-au comemorat eroii Revoluției din decembrie 1989. La manifestarea ce s-a desfășurat la monumentul închinat eroilor caransebeșeni, căzuți la Revoluția din decembrie 1989, aflat în apropierea centrului civic al municipiului a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Ierarhul înconjurat de un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire pentru victimele Revoluției, iar cu această ocazie a sfințit și un drapel de mari dimensiuni care a fost amplasat la intrarea în Caransebeș dinspre nord-vest.

La eveniment au fost prezente autorități locale, reprezentanţi ai organizaţiilor de revoluţionari, cadre militare, precum și rudele și prietenii celor ce şi-au pierdut viaţa la Revoluția din 1989. În continuare au fost depuse coroane de către autorităţi şi organizaţiile prezente, la monumentul amintit.

„Foarte mulți cetățeni din orașul nostru s-au adunat împreună cu autoritățile locale și noi slujitorii bisericii în jurul monumentului închinat eroilor Revoluției. Am oficiat slujba de pomenire, am vărsat o lacrimă și am rostit o rugăciune pentru cei care într-adevăr s-au jertfit în urmă cu 26 de ani pentru libertatea și demnitatea noastră. La 26 de ani de la Revoluția din decembrie 1989 ne-am bucurat să sfințim și un drapel care să ne aducă aminte de eroii noștri și mai ales să trezească înlăuntrul nostru un sentiment de patriotism autentic. Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru acest moment comemorativ, dar și pentru această inițiativă frumoasă venită din partea autorităților locale de-a arbora în cetatea Caransebeșului un drapel al Patriei noastre, care împodobește nu numai cetatea, ci îi bucură pe toți cei care vor trece prin orașul nostru”, a subliniat Preasfințitul părinte Lucian.

Toți cei prezenți au mers în procesiune până la intrarea în municipiu pentru a inaugura noul catarg-monument care marchează cetatea Caransebeșului ca fiind un oraș martir, aici fiind amplasat și drapelul sfințit.


Data: 21 decembrie 2015 • Vizualizări: 595