Cei mici în atenţia Bisericii la Anina

Cei mici în atenţia Bisericii la Anina
Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Celnic al orașului Anina a găzduit vineri, 26 aprilie, o lecție interactivă despre praznicul Învierii Domnului la care au participat elevi din clasele primare ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitate
Autor: Serviciul Social-Misionar
Inițiativa a aparținut doamnei Daniela Szeneszy – profesoară de religie la școala mai sus amintită și s-a bucurat de prezența inspectorului pentru activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, Mihai Ciucur. Alături de cei 20 de copii au mai fost prezenți preotul paroh Alin Muntean ,prof. Titus Albu - directorul școlii din Celnic și alte cadre didactice.

Modalitatea de prezentare a temei, susținută de prof. Georgiana Ciucur, a fost una mult îndrăgită de copii și anume, patimile și Învierea Domnului au fost prezentate sub forma unei povestioare cu ajutorul unor desene sugestive în acest sens. În acest fel mesajul a fost mult mai ușor de înțeles de către cei mici care au fost foarte activi pe parcursul prezentării.
La final, copiii au primit iconițe și cărți din partea Centrului Eparhial, reprezentantul episcopiei a ținut un scurt cuvânt de apreciere a acestei inițiative, iar doamna profesoară Daniela Szeneszy a adus mulțumirile de rigoare celor care au sprijinit acest demers.

„Copiii au apreciat în mod deosebit felul în care au fost prezentate Patimile și Învierea Domnului, înțelegând, astfel, la nivelul vârstei lor acest mare praznic al Bisericii. Acest gen de initiative, în care Biserica și Școala își dau mâna în formarea și educarea copiilor într-un mod creștin, sunt foarte benefice în sensul în care copiii au ocazia să-L cunoască nemijlocit, în biserică, pe Dumnezeu, acesta fiind pentru ei și un prilej de a înțelege pe deplin și corect credința ortodoxă”, a precizat Mihai Ciucur, inspectorul pentru activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului.

Acțiuni similare au avut loc și la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din centrul orașului Anina, păstorită tot de pr. Alin Muntean, unde, la cele două praznice din Postul Mare – Buna Vestire și Sf. M. Mc. Gheorghe – copiii de grădiniță și cei din clasele primare însoțiți de cadrele didactice s-au împărtășit cu Sfintele Taine și au ascultat cuvânt de învățătură rostit de părintele paroh.

Data: 26 aprilie 2013 • Vizualizări: 678