Centenarul bisericii din Socolari

Centenarul bisericii din Socolari

Album foto
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Socolari, Protopopiatul Moldova Nouă și-a sărbătorit sâmbătă, 10 septembrie, centenarul
Autor: Serviciul Prezidial
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat sâmbătă, 10 septembrie, în mijlocul credincioșilor din Parohia Socolari, Protopopiatul Moldova Nouă. Cu această ocazie Preasfinția Sa a resfințit biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar în continuare înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie. La sfânta slujbă au participat un număr însemnat de credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în haine populare specifice zonei.

La final domnului Adrian Burleanu, ctitor al sfântului locaș, chiriarhul i-a conferit Ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea” pentru mireni, iar tuturor celor care s-au implicat în procesul de renovare și înfrumusețare al bisericii le-a oferit Diploma de onoare „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Deși fiind o comunitate mică, credincioșii dimpreună cu părintele paroh au reușit să renoveze biserica și să achiziționeze o casă parohială, pe care Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit-o după Sfânta Liturghie.

Parohia Socolari din Protopopiatul Moldova Nouă numără 54 de familii cu 117 credincioși, avându-l ca păstor de suflete pe părintele Iulius Ionuț Guiman. Biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a fost construită între anii 1910-1916.


Data: 11 septembrie 2016 • Vizualizări: 1042