Centenarul Colegiului Național „Traian Doda” din Caransebeș

Centenarul Colegiului Național „Traian Doda” din Caransebeș

Album foto
Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș și-a sărbătorit joi, 4 decembrie, o sută de ani de existență
Autor: Serviciul Prezidial
Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș și-a sărbătorit joi, 4 decembrie, o sută de ani de existență. Manifestările au debutat în fața liceului cu săvârșirea unei slujbe de Te Deum, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. De asemenea s-au înălțat și rugăciuni de pomenire pentru cadrele didactice și elevii liceului care au trecut la Domnul. După săvârșirea slujbei au fost depuse coroane la monumentul Pro Patria. În continuare a avut loc dezvelirea plăcii aniversare de către directorul școlii și primarul municipiului Caransebeș.

La manifestare alături de conducerea școlii și cadrele didactice au participat și autorități centrale, județene și locale. De asemenea au fost prezenți și foști profesori și elevi ai Liceului Traian Doda.

Momentul festiv a continuat în Sala de sport a școlii unde a avut loc sesiunea aniversară. După cuvântul de început al domnului profesor Felix Borcean, directorul instituției școlare, Preasfințitul Părinte Lucian a evocat câteva personalități importante ale bisericii care au absolvit Liceul „Traian Doda”. În continuare au urmat alocuțiuni din partea invitaților și a foștilor directori, precum și a cadrelor didactice care au predat în prestigiosul liceu.

„Ne bucurăm foarte mult că astăzi absolvenți ai acestui colegiu național s-au adunat aici pentru rugăciune, pentru comemorare și pentru cinstirea tuturor ostenitorilor, a dascălilor, dar în primul rând a ctitorilor acestui edificiu de cultură și educație din cetatea Caransebeșului. Trebuie să amintim că unul dintre absolvenții acestui liceu a fost și vrednicul de pomenire mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu. El a fost și rămâne pentru eternitate cetățean de onoare al municipiului Caransebeș și unul dintre cei mai străluciți absolvenți ai acestui colegiu național din capitala culturală și spirituală a Banatului”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș este o instituție școlară de prestigiu din Banat care a dat de-a lungul timpului numeroase personalități. Pentru ca prestigiosul așezământ educațional să-și continue activitatea formativ-educativă în bune condiții, în ultima perioadă a suferit și ample lucrări de renovare și înfrumusețare.


Data: 5 decembrie 2014 • Vizualizări: 967