Centru de zi inaugurat la Soceni

Centru de zi inaugurat la Soceni
Duminică, 2 iunie, în Parohia Soceni a fost inaugurat un centru nou destinat tuturor persoanelor vârstnice din comuna Ezeriş
Autor: Pr. Constantin Şodâncă, Pr. Daniel Preda
Duminică, 2 iunie, în Parohia Soceni a fost inaugurat un centru nou destinat tuturor persoanelor vârstnice din comuna Ezeriş. Acest Centru Social a fost realizat de Primăria Comunei Ezeriş prin Programul European M 322. Lucrările s-au desfăşurat pe perioada a doi ani - 2012-2013 - iar recepţia lucrării s-a făcut în luna februarie anul curent.

În prezenţa domnului primar Ioan Rusu, a domnului viceprimar Ion Ştefoni şi a întregului Consiliu Local, preoţii comunei Constantin Şodâncă şi Ion-Daniel Preda au sfinţit noul edificiu. Răspunsurile au fost date de corul bărbătesc al parohiei Soceni.

În cuvântul de deschidere domnul primar Ioan Rusu ne-a declarat: „Activităţile desfăşurate în acest centru social pentru persoane vârstnice, lectura, jocuri de societate, socializarea cu alte persoane de vârsta a treia sau cu cei mai tineri poate îmbunătăţi starea de sănătate, diminuează sentimentul de singurătate precum şi sentimentul de inutilitate şi neputinţă. Un astfel de centru le poate reda vârstnicilor din comuna noastră încrederea în Dumnezeu şi în forţele proprii. De asemenea diverse activităţi culturale, de artă culinară, artizanat, meşteşuguri, vor ajuta persoanele în vârstă să se implice în activităţi de voluntariat şi vor promova participarea activă a bătrânilor la viaţa socială a comunei noastre”.

În cadrul Centrului îşi va desfăşura activitatea şi medicul de familie Ancuţa Naidin, care se va ocupa de asistenţa medicală a persoanelor vârstnice din Comuna Ezeriş iar preoţii comunei vor acorda asistenţă spirituală sau vor putea desfăşura diverse programe şi în afara spaţiului de cult cum ar fi proiectul „Calea”. Un număr mare de bătrâni a participat la inaugurarea acestui Centru Social. Aceştia şi-au exprimat public mulţumirea faţă de autorităţile locale care se preocupă de soarta lor, fiind impresionaţi de dotările centrului şi de tot ceea ce li se pune la dispoziţie.

Data: 5 iunie 2013 • Vizualizări: 730