Centrul de misiune cu tinerii din Moldova Nouă la început de drum

Centrul de misiune cu tinerii din Moldova Nouă la început de drum
Joi, 11 octombrie, biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Protopopiatului Moldova Nouă, a găzduit o întâlnire dedicată tinerilor din localitate
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 11 octombrie, la orele după-amiezii, biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Protopopiatului Moldova Nouă, a găzduit o întâlnire între copii, tineri, elevi, cadre didactice, părinți, slujitori ai altarelor și pr. Mihai Ciucur, inspectorul activităților cu tinerii din Episcopia Caransebeșului. Scopul întâlnirii a fost înființarea unui centru misionar dedicat activităților cu tinerii în orașul de pe Clisura Dunării.

Întâlnirea a debutat cu rostirea de către cei prezenți, a rugăciunii „Împărate Ceresc”. Părintele Mihai Ciucur a prezentat rezultatele sondajului „Împreună pentru copiii noștri”, pentru a-i conștientiza pe cei prezenți de necesitatea înființării unui centru dedicat activitățiolor cu tinerii, organizate în cadrul Bisericii.

Sondajul a fost realizat în rândul elevilor din localitățile aparținătoare Protopopiatului Moldova Nouă, din județul Caras-Severin, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Volumul eşantionului a fost de 557 respondenţi, culegerea de date s-a realizat prin aplicarea de chestionare individuale. Cercetarea a fost coordonată de Sectorul Social-Filantropic, Misionar și Activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, iar aplicarea chestionarelor a fost realizată de către preoții parohi din localitățile unde există școli gimnaziale în perioada februarie–martie 2013.

De asemenea, au fost prezentate activitățile Centrului de Tineret Reșița Montană al Episcopiei Caransebeșului, precum și taberele de creație realizate anul acesta de către Episcopia Caransebeșului, prin intermediul sectorului dedicat tinerilor, la diferite mănăstiri ale eparhiei sau în diferite locații turistice atât din județul Caraș-Severin cât și în alte județe ale țării.

În continuare, părinții elevilor s-au arătat interesați de activitățile centrului de misiune cu tinerii, adresând foarte multe întrebări. Centrul de tineret din Moldova Nouă va funcționa în incinta Protopopiatului Moldova Nouă, acesta va fi coordonat de Alexandra Panciu și așteaptă elevi și tineri din toate instituțiile școlare din orașul Moldova Nouă.

Data: 11 octombrie 2013 • Vizualizări: 654