Centrul de tineret al Parohiei „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeş şi-a deschis porţile

Centrul de tineret al Parohiei „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeş şi-a deschis porţile
Parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezatorul” din Caransebeş desfăşoară activităţi pentru tineri
Autor: Serviciul Social-Misionar
Începând cu luna mai a acestui an, funcţionează, sub oblăduirea Parohiei „Naşterea Sfântului Ioan Botezatorul” din Caransebeş, un nou centru destinat tinerilor.

Despre activităţile acestuia ne vorbeşte pr. diac. Liviu Bojin: „Înfiinţarea acestui centru vine ca o provocare pentru noi, dar în acelaşi timp şi ca o invitaţie pentru toţi tinerii dornici să pună bazele unei culturi religios-morale sănătoase, care să-i ajute pe viitor să răspundă cerinţelor societăţii contemporane. La activităţile săptămanale participă în prezent cincisprezece tineri din parohia noastră, elevi ai Liceului Teoretic „Traian Doda”, din clasele V-VIII. Activităţile sunt diverse: vizionări de filme cu teme religioase şi apoi discuţii libere pe marginea subiectului, concursuri care să evidenţieze aptitudinile, talentele şi calităţile tinerilor, excursii tematice la aşezămintele monahale din apropierea oraşului nostru, drumeţii în mijlocul naturii, vizite la centrele de plasament din zonă, precum şi activităţi de ecologizare a zonelor verzi. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, nădăjduim că aceste demersuri să se intensifice, astfel încât să fie de folos tinerilor noştri”, a mărturisit pr. diac. Liviu Bojin, coordonatorul centrului.

Centrul de tineret de la Parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezatorul” din Caransebeş este singurul aşezământ de acest gen din localitate, iar acesta a apărut ca şi o necesitate pastoral-misionară resimţită de către slujitorii istoricei parohii din Caransebeş.

Data: 27 mai 2014 • Vizualizări: 487