Centrul de tineret din Parohia Pojejena și-a deschis porțile

Centrul de tineret din Parohia Pojejena și-a deschis porțile

Album foto
În Parohia Pojejena din Protopopiatul Moldova Nouă s-a inaugurat marți, 2 aprilie, un nou Centru de tineret la Sala Centrului pastoral-cultural „Sf. Treime”
Autor: Serviciul Social-Misionar
În Parohia Pojejena din Protopopiatul Moldova Nouă s-a inaugurat marți, 2 aprilie, un nou Centru de tineret la Sala Centrului pastoral-cultural „Sf. Treime” din curtea bisericii parohiale „Sfânta Treime” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. Evenimentul a debutat cu o slujbă de mulțumire, oficiată de către părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului și părintele paroh Ion Nedelcu.

În continuare a avut loc o prezentare multimedia cu activitățile desfășurate deja în centrele de tineret existente în Eparhia Caransebeșului. Prin această expunere, părintele inspector Mihai Ciucur a arătat celor prezenți importanța dezvoltării și în mediul rural a noi nuclee de copiii și tineri, sub forma centrelor de tineret. La manifestare au participat profesori din localitate, părinți și bunici, dar și copiii, beneficiari ai centrului. Pentru desfășurarea activităților sub ocrotirea Preasfintei Treimi, părintele Mihai a dăruit centrului nou înființat o icoană.

„Centrele de tineret pe care le-am înființat până acum în mediul urban devin centre sursă pentru cele zonale, pentru ca acestea să se poată ajuta de experiența acumulată de preoți și toți ostenitorii de la aceste centre din mediile urbane. Pe de altă parte și noi ca și Departament de tineret punem la dispoziție materialele sursă, cateheze interarctive, în general materiale care să îi ajute să înceapă această lucrare cu folos. Este cel de-al patrulea centru înființat în mediul rural și sperăm ca până la finalului anului în majoritatea comunelor să avem astfel de inițiative, în care Biserica, Școala și familia se reunesc spre un scop foarte binedefinit, acela de a face glasul lui Dumnezeu auzit în mintea și în inima copiilor, dar și a părinților lor”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

În contextul anului omagial al misiunii în parohie și mănăstire, azi, strategia Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului se bazează anul acesta pe deschiderea de noi centre de tineret și în mediul rural, în deosebi în comune mai mari, atenția în anul trecut fiind îndreptată pe crearea nucleelor de copii și tineri în orașe.


Data: 3 aprilie 2015 • Vizualizări: 850