Centrul de Tineret ,,Mesagerii Unității” Reșița

Centrul de Tineret ,,Mesagerii Unității” Reșița
Astăzi, 7 septembrie 2017, a luat naștere Centrul de Tineret „Mesagerii Unității” Reșița, un loc care aduce adevăratele valori mai aproape de elevi, un loc unde tineri de diferite vârste se întâlnesc într-un crez comun, de ajutor, înțelegere și răbdare unul față de celălalt
Autor: Voin Valentin
La o privire superficială, se poate spune că fiecare dintre noi își urmează cursul vieții, fără intervenția persoanelor din jurul nostru, fără a lua în seamă detaliile care îl conturează cu adevărat. Ceea ce ne formează ca indivizi sunt relațiile pe care le inițiem cu oamenii ce ne înconjoară, modul în care le interiorizăm pe acestea. Dumnezeu nu îți trimite oamenii pe care îi vrei, ci pe cei de care ai nevoie, astfel că doar împreună putem realiza lucruri mărețe, numai împreună putem reuși.

Sub acest ideal a luat naștere astăzi, 7 septembrie 2017, Centrul de Tineret ,,Mesagerii Unității” Reșița, un loc care aduce adevăratele valori mai aproape de elevi, un loc unde tineri de diferite vârste se întâlnesc într-un crez comun, de ajutor, înțelegere și răbdare unul față de celălalt. CTMUR e un spațiu al dezvoltării dincolo de granițele intelectuale, depășind sfera monotoniei vieții de elev, frizând-o pe cea a evoluției spirituale, cea care ne arată mereu calea și adevărul.

Numele centrului a prins contur în urma a lungi discuții și păreri, fiind stabilit cu cinci minute înainte de deschiderea sa oficială. Acesta este format din două cuvinte ce încapsulează scopul nostru: perspectiva spre viitor, spre continuitatea pe care ne-o dorim în acest proiect și unitatea pe care o cultivăm noi, elevii Colegiului Național ,,Traian Lalescu” Reșița, prezentă atât de mult în activitățile desfașurate până acum. Unitatea este mesajul nostru către societate, de aceea am ales-o să ne reprezinte în acțiunile noastre.

Deschiderea Centrului a debutat cu o rugăciune de mulțumire pentru tot ce primim și ne este oferit, urmată de prezentarea Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, realizată de cinci membri ai acesteia. Ei au vorbit despre proiectele pe care le gândesc și le inițiază, despre cât de mult suflet pun în activitatea lor și ne-au demonstrat cum voința și perseverența pot să aducă la viață un proiect, de la stadiul de idee până la finalitatea sa. A urmat înfățișarea semnificației numelui Centrului, a scopului și țintelor acestora, prezentate de actuali elevi și absolvenți ai CNTLR, care au redat prin cuvintele lor gândurile unei întregi comunități, vibrațiile a mulți tineri implicați în acțiuni de suflet.

Deschiderea a culminat prin aducerea în fața participanților a câtorva imagini și filmulețe din proiectul nostru, „Da Eurhope a Eurhome”, fotografiile vorbind în numele a ceea se întâmplă în Tabăra ecumenică de la Loreto, dar și la Simpozionul Ecumenic ,,Iubirea creștină” de la Băile Herculane, organizate în fiecare an de CNTLR. Însăși întâlnirea din Italia din vara aceasta a avut ca motto un citat care promovează ideea sugerată de numele nostru: ,,Esența frumuseții este unitatea în varietate”.

Este de prezicat că la inaugurare au participat un număr 40 de tineri de la Colegiul Național ,,Traian Lalescu” și nu numai, deschiderea Centrului fiind posibilă datorită pr.prof. Nicolae Chiosa, cu sprijinul Episcopiei Caransebeșului, reprezentată de pr. Mihai Ciucur, al Protopiatului Ortodox Reșița, reprezentat de protopop Gheorghe Șuveți și al Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului” Reșița, reprezentată de pr. paroh Cristian Rădulescu. Tinerii își vor desfășura activitatea în spațiul de vis-a-vis de biserica din Muncitoresc, ,,Tabor”, această fiind, de asemenea, înfrățită cu Catedrala ,,Borgo Santa Maria”, din proiectul nostru, de la Pesaro, Italia.

Centrul de Tineret ,,Mesagerii Unității” își deschide porțile spre oricine dorește să îi calce pragul, așteptând un număr cât mai mare de tineri care își doresc să ia cu ei o particică din frumosul vieții.

Data: 8 octombrie 2017 • Vizualizări: 1923