Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” Oravița și-a cinstit ocrotitoarea

Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” Oravița și-a cinstit ocrotitoarea

Album foto
Miercuri, 25 noiembrie, biserica parohiei „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din Oravița a găzduit o manifestare cultural-religioasă închinată Sf. M. Mc. Ecaterina – ocrotitoarea centrului de tineret al parohiei
Autor: Serviciul Social-Misionar
Miercuri, 25 noiembrie, biserica parohiei „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din Oravița a găzduit o manifestare cultural-religioasă închinată Sf. M. Mc. Ecaterina – ocrotitoarea centrului de tineret al parohiei. La eveniment au participat copiii și tinerii care fac parte din centrul de tineret, voluntarii centrului, dar și un număr mare de părinți, bunici și credincioși din localitate.

În deschidere, a fost săvârșit Acatistul Sf. M. Mc. Ecaterina de către un sobor de preoți, alături de copiii și tinerii centrului. În continuare, copiii, înveșmântați în straie populare, au susținut un program artistic de cântece și poezii în care au evocat viața de sfințenie a Sfintei Ecaterina – ocrotitoarea lor. Osteneala lor și a doamnelor profesoare Simona Moldovan și Cristina Zainea a fost răsplătită din plin prin aplauze de către numeroasa asistență din biserică.

După cuvântul de mulțumire al preotului paroh Gelu Moldovan, a urmat mesajul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, prezentat de către părintele Mihai Ciucur, coordonator al Departamentului de tineret al eparhiei. Acesta a felicitat, la rândul său, pe copii, ostenitori și părinți deopotrivă, subliniind că în cei trei ani de când funcționează centrul de tineret al parohiei se văd deja roadele misiunii cu tânăra generație, biserica fiind plină de copii, tineri, dar și de părinți.

În final, toți cei prezenți au cântat, cu multă bucurie, colindul strămoșesc „O, ce veste minunată!”, iar în sala centrului de tineret al parohiei, a fost oficiată o slujbă de mulțumire și „tăierea colacului”, un obicei specific zonei. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească la care au participat copiii, părinții și invitații lor, fiind un foarte bun prilej de socializare și făurire de noi planuri pentru perioada care urmează.

Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” Oravița este primul centru de tineret înființat în Episcopia Caransebeșului, împlinind luna aceasta trei ani de activitate, prin osteneala familiei preotului paroh Gelu Moldovan, a credincioșilor și a membrilor Asociației „Sf. Ecaterina” din localitate. În prezent centrul de tineret găzduiește numeroase activități educative, artistice și culturale cu caracter duhovnicesc, la care participă peste 30 de copii și tineri din localitate.

Data: 26 noiembrie 2015 • Vizualizări: 760