Centrul de Zi pentru Copii al Episcopiei Caransebeşului şi-a reluat activităţile

Centrul de Zi pentru Copii al Episcopiei Caransebeşului şi-a reluat activităţile
Luni, 28 septembrie, a avut loc deschiderea oficială a activităţilor „Centrului de Zi pentru Copii” din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului
Autor: Serviciul Social-Misionar
Luni, 28 septembrie, a avut loc deschiderea oficială a activităţilor „Centrului de Zi pentru Copii” din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului. Evenimentul a debutat cu o rugăciune, iar mai apoi au fost organizate diferite jocuri pentru copii de către membrii Centrului de Voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeşului.

„Ca în fiecare an şi anul acesta ne-am străduit să marcăm dechiderea oficială a activităţilor aşezământului nostru prin organizarea unor momente deosebite. Începem activităţile noastre prin a cere ajutorul şi mila lui Dumnezeu şi ne dorim ca şi anul acesta să creştem calitatea serviciilor sociale pe care le oferim. Anul acesta avem înscrişi un număr de 52 de copii, iar în viitorul apropiat vom amenaja un loc special de joacă în faţa centrului. Le mulţumim din nou tinerilor voluntari care de fiecare dată ne ajută la organizarea unor astfel de momente festive din cadrul centrului nostru şi Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu ca şi anul acesta să ne binecuvinteze osteneala şi jertfa pe care le depunem în fiecare zi în cadrul centrelor noastre sociale”, a arătat pr. Nicolae Codrea, directorul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare”.

„Centrul de Zi pentru Copii” din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului este un serviciu pentru protecţia copilului, a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii. De aceste condiții beneficiază și părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor ajunși în centru, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

Data: 29 septembrie 2015 • Vizualizări: 414