Centrul zonal de tineret Zăgujeni la început de drum

Centrul zonal de tineret Zăgujeni la început de drum
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sâmbătă 3 noiembrie, a avut loc la Zăgujeni o întâlnire tematică la care au participat copii și tineri, alături de preoții parohi, de la mai multe parohii care alcătuiesc Centrul de tineret zonal „Sf. Cuv. Parascheva”- Zăgujeni
Autor: Pr. Aurelian Jucu
Întâlnirea a debutat la biserica parohială din Zăgujeni, cu un moment de rugăciune și a continuat cu prezentarea invitatului special, în persoana domnului Cristian Răduț – directorul Centrului de plasament „Casa noastră” din localitate. Acesta le-a prezentat tinerilor prezenți specificul acestui așezământ menit să sprijine copiii care, din diverse motive, au fost instituționalizați, făcând o paralelă între viața de familie și viața pe care un copil o are într-un astfel de centru. Expunerea domnului director a conținut numeroase exemple care au ilustrat aspectele pozitive și negative ale copiilor care locuiesc la acest așezământ, comparativ cu copiii care locuiesc alături de părinții lor.

După o agapă frățească, asigurată de către parohia gazdă, tinerii și însoțitorii lor au mers în vizită la Așezământul „Casa noastră” pentru a lua un contact direct cu cele povestite de directorul instituției. Astfel, în ciuda condițiilor foarte bune de care beneficiază, totuși, copiii resimt lipsa cea mai importantă: dragostea și afecțiunea părinților.

Activitatea a fost o lecție de viață, atât pentru copii, cât și pentru preoți parohi, care au înțeles că este important să ne prețuim părinții și, în general, familia, ca pe un dar pe care Dumnezeu ni l-a făcut tuturor și pe care, unii semeni, nu îl mai au. S-au bucurat de această întâlnire copii și tineri din parohiile: Tincova, Mâtnicu Mare, Zorile, Peștere, Căvăran, Prisaca și , desigur, parohia gazdă Zăgujeni.

Centrul zonal de tineret de la Zăgujeni reunește copii și tineri, alături de preoți și profesori coordonatori din 14 parohii învecinate și își propune desfășurarea, prin rotație, a unor activități educative, cu caracter duhovnicesc, în toate parohiile, următoarea întâlnire fiind programată a se desfășura în Parohia Prisaca.

Data: 7 noiembrie 2018 • Vizualizări: 107