Cerc pastoral la Sichevița

Cerc pastoral la Sichevița
Cu ocazia hramului „Sfânta Treime” a bisericii și a aniversării a 655 de ani de la atestarea documentară a comunei, Parohia Sichevița a găzduit cercul pastoral din Moldova Nouă
Autor: Pr. Dorin Nistoran
Cu ocazia hramului „Sfânta Treime” a bisericii și a aniversării a 655 de ani de la atestarea documentară a comunei, Parohia Sichevița a găzduit cercul pastoral din Moldova Nouă.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți alcătuit din Preaonoratul Părinte Protopop Bogoliub Martinovici, părintele paroh Dorin Nistoran, părintele Mihai Ienea de la parohia Coronini, părintele Ponoran Vichenta de la Parohia Naidăș și părintele Remus Cata de la Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă. Cuvântul de învățătură a fost susținut de părintele Ponoran Vichenta.

Au participat autorități locale și județene, precum și domnul prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, fiul satului. Copiii au susținut un scurt program artistic legat de Anul Centenarului Marii Uniri și au primit diplome de participare la proiectul Patriarhiei „Unirea: unitate si libertate”. Biserica parohiei Sichevița datează din anul 1836 și sărbătorește hramul la sărbătoarea Sfintei Treimi.

Data: 1 iunie 2018 • Vizualizări: 782