Cerc pastoral-misionar în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Doclin

Cerc pastoral-misionar în Parohia   „Adormirea Maicii Domnului” din Doclin
În data de 5 iulie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Doclin, a avut loc întâlnirea lunară a preoților care formează cercul pastoral-misionar Bocșa
Autor: Pr. Mihai Sima
Întrunirea a început cu oficierea slujbei Vecerniei de către un sobor format din trei preoți: pr. Vasilică Mutașcu de la Parohia Fizeș, pr. Valentin Costea de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa și pr. Mihai-Alexandru Sima de la Parohia Biniș, răspunsurile la strană fiind date de restul preoților prezenți.

După oficierea slujbei Vecerniei, pr. iconom stavrofor Petru Vintilescu a susținut un referat cu tema „Analizarea unor practici necanonice legate de Sfântul Botez”. În urma prezentării referatului au avut loc discuții pe seama temei prezentate, fiecare dintre cei prezenți prezentând situațiile necanonice legate de Taina Sfântului Botez, cu care s-au confruntat în parohie și modul în care au reușit să le corecteze.

Cu toții au căzut de acord că punctul de vedere al pr. prof. acad. dr. Dumitru Stăniloae, prezentat de pr. Petru Vintilescu în lucrarea sa, însumează cel mai bine discuțiile avute pe seama temei: „Prin practici de felul acesta nu se mai serveşte opera de educare şi spiritualizare a sufletelor prin religie, ci sub forme creştine se serveşte opera de scufundare a lor în imoralitate şi în întunericul şi robia unor puteri obscure, care se dezlănţuie prin practici de sugestie şi de magie”.

În încheiere pr. iconom stavrofor Zaharia-Petrică Ghimboașă, coordonatorul cercului pastoral Bocșa, a prezentat programul următoarei întruniri care va avea loc în luna august la Parohia Biniș, mulțumindu-i totodată și pr. iconom Ovidiu-Petru Mezeniuc, gazda noastră, pentru osteneala depusă în organizarea acestei întâlniri, cât și pentru dragostea cu care ne-a primit.

Data: 6 iulie 2018 • Vizualizări: 688