Cerc pastoral-misionar în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa

Cerc pastoral-misionar în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa
În seara zilei de 26 iunie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa, a avut loc întâlnirea lunară a preoților care formeaza cercul pastoral-misionar Bocșa
Autor: Pr. Mihai Sima
În seara zilei de 26 iunie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa, a avut loc întâlnirea lunară a preoților care formeaza cercul pastoral-misionar Bocșa.

Întrunirea a început cu oficierea slujbei Vecerniei de către un sobor format din trei preoți: pr. iconom-stavrofor Petru-Sorin Belu de la Parohia Șoșdea, pr. Ion-Dănuț Liuba de la Parohia Izgar și pr. Valentin-Ionuț Vatră de la Parohia Valeapai, răspunsurile la strană fiind date de restul preoților prezenți.

După oficierea slujbei Vecerniei, pr. Mihai-Alexandru Sima de la Parohia Biniș a susținut un referat cu tema „Moralitatea preotului. Calitățile necesare slujirii preoțești.”

În urma prezentării referatului au avut loc discuții constructive despre cum am putea să ne îmbunătățim viața personală spre folosul propriu, dar și a celor din jurul nostru, pornind de la îndemnul Sfântului Grigorie de Nazianz care în tratatul său „Cuvânt despre Preoție” spune: „Trebuie să fiu eu mai întâi curat şi apoi să curăţ pe alţii. Să fiu eu înţelept ca să înţelepţesc pe alţii. Să fiu eu lumină, ca să luminez pe alţii. Să fiu eu aproape de Dumnezeu, ca să apropii pe alţii. Să fiu eu sfânt, ca să sfinţesc pe alţii.”

Data: 27 iunie 2018 • Vizualizări: 522