Cerc pastoral-misionar în Parohia Pârvova din Protopopiatul Băile Herculane

Cerc pastoral-misionar în Parohia Pârvova din Protopopiatul Băile Herculane
Joi, 16 martie, preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului, au participat la întâlnirea lunară
Autor: Diac. Marius Ștefan Dănănău
Joi, 16 martie, preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului, au participat la întâlnirea lunară organizată de această dată în localitatea Pârvova, la Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.

În prezența părintelui protopop Nicolae Pereș, a fost săvârșită Liturghia Darurilor înainte sfințite de către un sobor alcătuit din trei preoți: pr. Cătălin Primejdie-Parohia Prigor, pr. Pavel Iovănescu-Parohia Prilipeț și pr. Cătălin Florin Cojocaru-Parohia Putna.

Cuvântul de învățătură a fost rostit la vremea potrivită de către părintele Pavel Iovănescu, care a scos în evidență cei trei pași pe care trebuie să-i împlinim pentru a-L urma pe Mântuitorul Hristos. De asemenea, părintele Cătălin Primejdie a susținut referatul cu tema „Sfintele Icoane și iconarii bisericești”.

În cadrul Sfintei Liturghii toți preoții din Cercul pastoral-misionar Valea Almăjului s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos, tradiție împlinită în fiecare dintre cele două mari posturi de clerul aparținător acestui protopopiat.

După discuțiile purtate cu privire la unele probleme administrative și duhovnicești, părintele protopop a mulțumit preoților pentru prezență, slujire și cuvintele de învățătură, transmițând totodată cuvântul de binecuvântare din partea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Data: 17 martie 2017 • Vizualizări: 297