Cerc Pastoral-Misionar la Moldova Nouă

Cerc Pastoral-Misionar la Moldova Nouă
În Duminica a 17-a după Rusalii la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Moldova Nouă a avut loc întrunirea centrului Pastoral Misionar Moldova Nouă
Autor: Pr. Ion Nedelcu
În Duminica a 17-a după Rusalii la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Moldova Nouă a avut loc întrunirea centrului Pastoral Misionar Moldova Nouă.

Întrunirea a debutat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți la care au participat numeroși credincioși din orașul Moldova Nouă și din împrejurimi. Soborul a fost compus din: părintele Vichentă Ponoran – Parohia Naidăș, părintele Alexandru Rogobete – Parohia Iam, părintele Petru Urdăreanu – Parohia Berliște, părintele Adrian Nacu – Parohia Milcoveni, părintele Marius Voinea – Parohia Rusova, părintele Alin Rada – Parohia Moldovița și părintele Cornel Hrițcu – Parohia Nicolinț.

În cuvântul de învățătură părintele Adrian Nacu, a punctat câteva caracteristici importante ale icoanei Sfinților Trei Ierarhi, în contextul în care anul 2017 este declarat de către Sfântul Sinod, Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti.

În partea a doua a întâlnirii s-au discutat problemele administrative ale parohiilor și s-au fixat întâlnirile centrului Pastoral Misionar pe anul 2017.

Data: 31 ianuarie 2017 • Vizualizări: 1375