Cercetare arhierească la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa

Cercetare arhierească la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa

Album foto
În Duminica a 29-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a cercetat credincioșii Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a 29-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a cercetat credincioșii Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română, Protopopiatul Reșița. Ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diconi a săvârșit Sfânta Liturghie la demisolul bisericii parohiale, aflată în construcție, la care au participat un număr însemnat de credincioși. La momentul potrivit părintele paroh a rostit un cuvânt de învățătură, tâlcuind pilda evangheliei celor zece leproși. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. La final Preasfințitul Lucian a adresat celor prezenți un cuvânt de binecuvântare, asigurându-i de toată dragostea și purtarea de grijă.

„Cu mare bucurie am venit în mijlocul dumneavoastră să slujim Sfânta Liturghie, pentru că se cuvenea ca după mai multă vreme să poposim duhovnicește aici, mai ales că aveți un preot paroh nou. Un alt motiv pentru care am ales să venim astăzi aici este faptul că aveți o biserică în construcție și dorim să vă transmitem că nu ați fost și nu sunteți uitați de către Centrul eparhial, știind problemele cu care vă confruntați. De asemenea, știm că vă doriți foarte mult să ieșiți din demisolul acestei biserici și de aceea în acest an ne propunem, noi cei de la Episcopie în colaborare cu dumneavoastră cei de la parohie să continuăm lucrările la acest sfânt locaș, să îl vedem în cel mai scurt timp acoperit și nu peste multă vreme, cu ajutorul lui Dumnezeu, să slujim în biserica propriu-zisă”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română se află în construcție, iar serviciile religioae se oficiază la demisolul sfântului locaș. Construcția bisericii a început în anul 2006, având planul în formă de cruce.


Data: 16 ianuarie 2017 • Vizualizări: 1789