Cercetare duhovnicească pentru beneficiarii aşezămintelor sociale din Caransebeş

Cercetare duhovnicească pentru beneficiarii aşezămintelor sociale din Caransebeş
În această perioadă, beneficiarii aşezămintelor sociale din Caransebeş au fost cercetaţi duhovniceşte de către reprezentanţii sectorului social-misionar al Episcopiei Caransebeşului
Autor: Serviciul Social-Misionar
Programul duhovnicesc a fost organizat şi coordonat de către pr. Nicolae Codrea, directorul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului şi s-a bucurat şi de prezenţa mai multor slujitori ai altarelor din municipiul Caransebeş şi din împrejurimi.

Astfel, miercuri 19 martie, beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Caransebeş şi-au mărturisit păcatele în Scaunul Spovedaniei şi mai apoi au primit Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Joi, 3 aprilie, la orele dimineţii, copiii şi tinerii care frecventează Şcoala Specială din Caransebeş, precum şi beneficiarii Centrului de plasament „Buna-Vestire” din localitate au primit Sfintele Taine.

În aceeaşi zi, la orele după-amiezii, în incinta Căminului pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Caransebeş, a fost oficiată, de către un sobor de preoţi, Taina Sfântului Maslu. La aceasta au participat şi beneficiarii Centrului de urgenţă pentru persoanele fără adăpost, precum şi cuplurile mamă-copil care se bucură de serviciile sociale ale „Centrului de Igienă pentru Mamă şi Copil” din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului. Vineri, 4 aprilie, un sobor de preoţi a oficiat Taina Sfântului Maslu în incinta Şcolii Speciale din Caransebeş.

„Perioada Sfântului şi Marelui Post al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos este una cu totul specială, iar noi, reprezentanţii Sectorului social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, i-am cercetat duhovniceşte, ca de fiecare dată, pe cei care se află în suferinţe, necazuri şi nevoi, pe cei care au avut poate mai puţine şanse la o viaţă normală. Ne bucurăm pentru că anul acesta foarte mulţi dintre beneficiarii aşezămintelor sociale din oraşul nostru şi-au dorit să-şi mărturisească păcatele şi să se împărtăşească cu Sfintele Taine, de asemenea ne bucurăm pentru că la Taina Sfântului Maslu au participat şi ostenitorii aşezămintelor sociale, astfel încât cu toţii ne-am rugat pentru iertarea păcatelor, pentru tămăduirea bolilor trupeşti şi sufleteşti şi pentru mântuirea sufletelor noastre. Îi aşteptăm în continuare pe toţi cei care se află în aşezămintele sociale din Caransebeş să participe la programul liturgic pe care îl desfăşurăm atât în Paraclisul cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din incinta aşezământului nostru, cât şi în fiecare alşezământ în parte”, a mărturisit pr. Nicolae Codrea, directorul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului.

Între Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului şi aşezămintele sociale din municipiul Caransebeş există o veche, rodnică şi frumoasă colaborare în urma căreia toţi cei care se află în acestea beneficiază de asistenţă religioasă.

Data: 8 aprilie 2014 • Vizualizări: 477