Cercetarea bolnavilor la începutul Postului Mare la Ramna

Cercetarea bolnavilor la începutul Postului Mare la Ramna
În prima sâmbăta din Postul Sfintelor Paști o parte dintre semenii comunității parohiale ortodoxe Ramna, aflați în suferință și în incapacitatea de a se deplasa la Biserică au fost cercetați la casele lor de către preotul paroh
Autor: Pr. Ovidiu Urzicaru
În prima sâmbăta din Postul Sfintelor Paști o parte dintre semenii comunității parohiale ortodoxe Ramna, aflați în suferință și în incapacitatea de a se deplasa la Biserică, au fost cercetați la casele lor de către preotul paroh, spovedindu-se și împărtășindu-se cu Sfintele Taine.

Pe toată durata postului, credincioșii aflați pe patul de suferință sunt cercetați duhovnicește citindu-li-se rugăciuni, spovedind-se și împărtășindu-se cu Trupul și Sângele lui Hristos.

Părintele paroh ne-a mărturisit „Mulți dintre ei au fost credincioși atașați ai bisericii participând frecvent la Sfânta Biserică atunci când erau în putere, și ajutau biserica după posibilitățile lor. Pe chipurile lor s-a putut vedea bucuria întâlniri cu Hristos, dar și pregătire de care au dat dovadă înainte de această întâlnire. Ostenindu-se să postească după posibilitățile lor renunțând chiar și la medicamentația zilnică pentru a primi „medicamentul” cel aducător de viață veșnică.”

La ceas de seară, un număr însemnat de credincioși s-au îndreptat spre Sfânta Biserică pentru a-și mărturisi păcatele în scaunul spovedaniei urmând apoi a se împărtăși cu Sfintele Taine la Sfânta Liturghie din prima duminică a Postului ce a Ortodoxiei.Și pentru că s-a prăznuit Duminica în care se cinstesc Sfintele Icoane, elevii Școlii Generale Ramna, din clasa a III-a, îndrumați de învățătoarea lor Rotaru Dagmar au desenat și colorat chipuri de sfinți. Lucrările lor au foste expuse în biserică și admirate de credincioși la finalul Sfintei Liturghii.

„Pregătirea credincioșilor din Parohia Ortodoxă Ramna va continua pe toată durată postului cu alte evenimente care sperăm să-i facă pe oameni să se apropie mai mult de Dumnezeu de Sfânta Biserică, de semeni noștri aflați în suferință. „ a mai spus părintele Ovidiu Urzicaru.

Data: 6 martie 2012 • Vizualizări: 837