Cercul pastoral-misionar Oravița s-a reunit la Mercina

Cercul pastoral-misionar Oravița s-a reunit la Mercina
Preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Oravița s-au reunit duminică, 4 noiembrie, la Parohia Mercina
Autor: Pr. Gelu Moldovan
Evenimentul a avut loc in biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Mercina, unde alături de preoții care alcătuiesc acest centru pastoral-misionar s-a aflat și părintele protopop Bogoliub Martinovici.

La orele serii, întâlnirea a debutat în biserica parohială cu slujba Vecerniei. La final, cuvântul de învățătură a fost rostit de către diaconul Florin Ioan Falcă iar pr. Viorel Daniel Nicolae a susținut un referat despre „Rolul mănăstirilor, al vetrelor de formare duhovnicească și al pelerinajelor în menținerea unității de credință și de neam” .

În cadrul acestui eveniment a fost prezentată lucrarea „Biserica Ortodoxă din Mercina –istorie și contemporaneitate” scrisă de către Staia Martin enoriaș al parohiei Mercina. În încheiere, părintelui protopop a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului și a mulțumit tuturor pentru colaborare.

Participanții la această întâlnire au fost întâmpinați cu bucurie de către părintele paroh alături de credincioșii acestei parohii și în semn de bucurie și apreciere pentru oaspeți, Fanfara din Mercina a interpretat lângă troița din fața bisericii cântece patriotice și populare.Seara a fost una a bucuriei și face parte din seria întâlnirilor lunare desfășurate de către Centrul Pastoral Misionar Oravița.

Data: 7 noiembrie 2018 • Vizualizări: 149