Cercul pastoral-misionar Oravița, s-a reunit la Răchitova

Cercul pastoral-misionar Oravița, s-a reunit la Răchitova
Duminică, 19 februarie, preoții și profesorii pentru disciplina religie aparținători Cercului pastoral-misionar Oravița, s-au reunit în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din parohia Răchitova, Protopopiatul Moldova Nouă.
Autor: Pr. Gelu Petru Moldovan
La orele serii, în biserica parohială, a fost săvârșită slujba Vecerniei în prezența părintelui protopop Bogoliub Martinovici și a părintelui inspector în cadrul Departamentului de Tineret, Mihai Ciucur. Alături de preoți și profesori, la slujbă au participat și credincioși ai parohiei gazdă. Preoții: Marius Adrian Doran de la Parohia Macoviște, alături de pr. Paul Banci – preot misionar la capela „Sf. M. Mc. Pantelimon” din incinta Spitalului orășenesc Oravița și pr. Ciprian Ioan Graure de la parohia Petrilova au alcătuit soborul, iar la momentul potrivit, pr. Ioan Ciprian Graure a rostit cuvântul de învățătură despre Liturghia Darurilor mai înainte sfințite. Părintele catehet a subliniat importanța Liturghiei Darurilor mai înainte sfințite explicând totodată și momentele liturgice din timpul săvârșirii acestei înălțătoare slujbe în perioada postului Sfintelor Paști.

La finalul sfintei slujbe, pr. inspector Mihai Ciucur a transmis arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului cât și îndemn la unitate și bună colaborare între preoți și profesorii de religie în folosul comunității și în special al tinerei generații, încurajând implicarea celor două instituții, Școala și Biserica în formarea și educarea în spirit creștin a tinerilor din fiecare parohie.

În cea de-a doua parte a întâlnirii s-au discutat probleme de ordin administrativ și s-au propus anumite proiecte pentru a fi implementate în parohiile din cuprinsul Eparhiei noastre. Tot în cadrul acestei întâlniri s-a stabilit programul săptămânilor duhovnicești din perioada Postului Mare dar și data săvârșirii Tainei Sfântului Maslu pentru fiecare parohie aparținătoare Centrului Pastoral Misionar Oravița. Părintele paroh al parohiei gazdă, Mădălin Afilipoaie a mulțumit tuturor în numele credincioșilor din parohia pe care o păstorește pentru această bucurie duhovnicească.

Data: 21 februarie 2017 • Vizualizări: 942