Cercul Pastoral-misionar Reșița Nord în ședință la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița

Cercul Pastoral-misionar Reșița Nord în ședință la Parohia  „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița
Preoții din cadrul Cercului Pastoral-misionar Reșița-Nord, Protopopiatul Reșița, s-au întrunit în ședința lunară la biserica parohială „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița
Autor: Pr. Emil Crăciun
Întâlnirea a început cu săvârșirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului, unde preoți slujitori au fost: Pr. Florin Mureșan de la Parohia Brebu, Pr. Alin Moisă-Șendroni de la Parohia Apadia, precum și pr. Emil Crăciun – gazda acestei întruniri a Cercului Pastoral. Frumoasa rugăciune închinată Maicii Domnului a fost înfrumusețată prin răspunsurile cântate la strană de ceilalți preoți din cadrul Cercului Pastoral. În prima parte au fost prezenți și un număr important de credincioși care au apreciat reunirea atâtor slujitori ai Sfintelor Altare sub cupola unei biserici parohiale.

Ținând cont că anul 2017 a fost declarat de Sf. Sinod al B.O.R. ca: „An comemorativ al Apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, în partea a doua a avut loc vizionarea filmului documentar:„Sfinții închisorilor” într-o producție Antena 3, realizator – Carmen Avram. Filmul evocă mulțimea doar de Dumnezeu știută, de preoți și credincioși ai Bisericii noastre străbune, ce au pătimit și au suferit chinuri inimaginabile lumii de azi, iar foarte mulți dintre ei au plătit cu viața lor, prețul iubirii de Dumnezeu, de țară și de neam. Miile de neo-martiri, adevărați candidați la sfințenie, nu ne dau voie să uităm prețul suprem pe care l-au plătit cu viața lor, aidoma martirilor din primele secole creștine. Libertatea noastră astăzi este și rodul rugăciunilor neîncetate pe care aceștia le făceau înaintea lui Dumnezeu din temnițele comuniste, pentru ca să trăim liber, într-o țară liberă de ideologii străine de Dumnezeu și de cuvântul Său.

Întâlnirea s-a încheiat prin comunicările aduse de pr. Damaschim Tătaru din partea Oficiului Protopopesc dar și referirile la următoarea întâlnire a Cercului Pastoral din luna aprilie.

Data: 17 martie 2017 • Vizualizări: 587