Cete de colindători la Centrul Eparhial din Caransebeș

Cete de colindători la Centrul Eparhial din Caransebeș

Album foto
Cete de colindători au poposit luni, 22 decembrie, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului pentru a-l colinda pe Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de membrii Permanenţei Consiliului Eparhial
Autor: Serviciul Prezidial
Cete de colindători au poposit luni, 22 decembrie, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului pentru a-l colinda pe Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de membrii Permanenţei Consiliului Eparhial.

Șirul colindelor a fost deschis de către Corul Episcopiei Caransebeșului alături de ostenitorii Centrului eparhial. În continuare vestea cea bună a Nașterii Domnului au adus-o mai mulți preşcolari şi şcolari de la şcolile din Caransebeş, Reşiţa și din alte localități din Eparhia Caransebeșului dar și din alte eparhii. Au colindat și membrii centrelor de tineret din Caransebeș, Reșița, Moldova Nouă, Anina, dar și monahi și monahii, veniți la Centrul eparhial să aducă bucuria colindului românesc.

„În acest an au venit foarte mulți copii îmbrăcați în costume populare și le mulțumim tuturor căci ne-au adus vestea cea bună a Nașterii Domnului și bineînțeles pe toți colindătorii i-am răsplătit cu daruri. Le dorim tuturor colindătorilor din Episcopia istorică a Caransebeșului, Sărbători fericite, Crăciun binecuvântat și la mulți ani!”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Ierarhul i-a primit pe toți cu dragoste părintească și le-a oferit fiecăruia la plecare daruri și calendare. Este o tradiție în Episcopia Caransebeșului de a primi la Centrul eparhial cete de colindători, care vin îmbrăcați în haine populare specifice Banatului Montan, să împărtășească prin colindul lor mesajul Întrupării Fiului lui Dumnezeu.


Data: 22 decembrie 2014 • Vizualizări: 984