Chipuri de mame creștine la Centrul de tineret Moniom

Chipuri de mame creștine la Centrul de tineret Moniom
În ajunul Praznicului Buneivestiri, copiii și tinerii Centrului de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom s-au adunat în Sala de festivități „Sabin Pauța” a centrului
Autor: Mădălina Jojart
În ajunul Praznicului Buneivestiri, copiii și tinerii Centrului de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom s-au adunat în Sala de festivități „Sabin Pauța” a centrului, însoțiți de mamele și bunicile lor, pentru a sărbători Ziua Mamei Creștine.

A fost odată, nu demult, o împărăție ce se numea Moniomitzia. Măria Sa, Regele, un apărător al dreptei credințe și al valorilor strămoșești, era abătut deoarece oamenii care locuiau în împărăția sa puneau mult preț pe carieră, bani, faimă, iar credința, nădejdea, smerenia, bucuria erau tot mai rar întâlnite. Astfel că regele a hotărât ca întreaga Curte Regală să rămână în post și rugăciune timp de patruzeci de zile deoarece nădăjduia că Bunul Dumnezeu le va descoperi rezolvarea acestei mari urgii ce se abătu peste împărăție. În cea de-a treizeci și noua zi de post, un tânăr înnaripat cu părul de aur i s-a arătat Măriei Sale în vis și îi zise: „ Un popor sănătos se naște din mame sănătoase!”. Cunoscând proverbul „Copiii adevăr grăiesc”, regele a dat poruncă în întreaga împărăție: „Toți copiii și tinerii, de sărbătoarea Buneivestiri, să se prezinte la Curtea Regală și să dea mărturie despre mama sa!” - Așa a început povestea unei seri de neuitat!

Dacă anul trecut, mamele tinerilor au fost ridicate la rangul de Mame Creștine pentru tot restul vieții, având responsabilitatea de a o avea drept model pe Maica Domnului și de a-și îndruma pruncii spre tot ce este frumos și bineplăcut Lui Dumnezeu, în acest an, Marea Adunare a Tinerilor Mărturisitori de Mame Creștine s-a reunit pentru a contempla chipul mamei.

Zâmbete, emoție, fericire, copilărie, lacrimi de bucurie sunt doar câteva cuvinte care pot descrie momentele ce au urmat. Copiii și tinerii și-au descris, fiecare în parte, mama, asemănând-o cu o floare. Trandafiri, lalele, crini, floarea soarelui, ghiocei, orhidee, floarea-reginei, toate aceste flori au zugrăvit chipurile gingașe ale mamelor creștine, cele mai scumpe podoabe pe care copilul le poartă in sufletul lui curat. După momentele de mărturisire, corul Pui de Cer al centrului a împodobit seara prin intonarea de cântece dedicate mamei. La final, copiii au dăruit mamelor Cartea „Povestea Mamelor Creștine”, carte ce cuprinde fiecare mărturie a lor.

Astfel că, în anul omagial și comemorativ al iconarilor, dar și al mărturisitorilor creștini, copiii și tinerii Centrului de tineret de la Moniom au dat mărturie despre icoana în care li se descoperă chipul lui Dumnezeu, o icoană ce o au zugrăvită mereu în suflet: mama.

Data: 29 martie 2017 • Vizualizări: 767