Cinci ani de la alegerea Chiriarhului Eparhiei Caransebeşului

Cinci ani de la alegerea Chiriarhului Eparhiei Caransebeşului
Cinci ani de la alegerea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian în demnitatea de chiriarh al Eparhiei Caransebeşului
Autor: Serviciul Prezidial
În urmă cu cinci ani de zile, la data de 8 februarie 2006, Colegiul Electoral Bisericesc alegea pe Preasfinţitul Episcop Lucian Mic în demnitatea de chiriarh al Eparhiei Caransebeşului.

Eparhia Caransebeşului a rămas vacantă prin alegerea la data de 3 noiembrie 2005, în demnitatea de Mitropolit al Ardealului a Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu Streza.

La împlinirea a cinci ani de la ziua alegerii în demnitatea de chiriarh al istoricei eparhii a Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian ne-a mărturisit: „Ne aducem aminte cu emoţie sfântă de ziua alegerii noastre în această demnitate. S-au scurs cinci ani de la acea dată şi aşa cum este firesc încercăm să evaluăm activitatea din această perioadă. E adevărat că încununarea activităţii noastre a reprezentat evenimentul din data de 12 septembrie 2010, când Preafericitul Părinte Patriarh ne-a cercetat părinteşte eparhia şi a consacrat slujirii lui Dumnezeu noua catedrală episcopală. O mare bucurie constituie şi faptul că am vizitat toate parohiile din cuprinsul Eparhiei şi ne-am rugat alături de toţi preoţii şi credincioşii din Episcopie, săvârşind rugăciune în fiecare biserică. La acestea se adaugă cei aproape 120 de noi clerici pe care i-am hirotonit şi aşezat în parohii, precum şi activităţile administrative, editoriale, mediatice, culturale şi social filantropice pe care le-am desfăşurat în această perioadă. Totodată considerăm că mai sunt multe de împlinit şi rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să ne întărească pentru a împlini ce nu am reuşit în cei cinci ani de arhipăstorire”.

La acest ceas aniversar preoţi şi credincioşi din Episcopia Caransebeşului şi nu numai transmit Preasfinţiei Sale ani binecuvântaţi cu rodnică slujire continuă în de Dumnezeu păzita Episcopie Caransebeşului.

Data: 8 februarie 2011 • Vizualizări: 1485