Clopote noi pentru Biserica „Sfântul Dimitrie” din Caransebeș

Clopote noi pentru Biserica „Sfântul Dimitrie” din Caransebeș

Album foto
Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeș este completată de Duminică, 23 aprilie, cu patru clopote noi
Autor: Serviciul Prezidial
Clericii acestui sfânt locaș, alături de credincioșii comunității parohiale au participat în Duminica Tomii la sfințirea clopotelor de către patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de el fiind Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox al românilor din Ungaria și Preasfințitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului au săvârșit în fața bisericii slujba de sfințire a clopotelor.

La acest eveniment a luat parte și secretarul de Stat pentru Culte, domnul Victor Opaschi. După sfânta slujbă au intrat cu toții în sfântul locaș unde un grup de copii ai parohiei îmbrăcați în haine populare au oferit un miniconcert de cântări pascale.

„Este providențial ca în ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să sfințim patru clopote pentru Biserica Sfântului Mucenic Dimitrie. Iată cum martirii, ucenicii lui Hristos se roagă pentru noi în Împărăția Sfintei Treimi, Sfântul Dimitrie, ocrotitorul acestei biserici, și Sfântul Gheorghe, pe care astăzi Biserica noastră îl pomenește și îl cinstește. Am socotit că e bine ca astăzi, de hramul Catedralei, în ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, să venim și aici, chiar dacă suntem în mare grabă. Totuși, am venit pentru că dumneavoastră ați lucrat foarte mult, în ultima vreme, la această biserică. Întotdeauna am venit aici să slujim cu mare drag și vedem că părintele Laurențiu, împreună cu dumneavoastră, puneți mult suflet și, într-un timp foarte scurt, efectuați lucrări mari și importante la această biserică. Vedem că în exterior se lucrează, vedem că biserica este înconjurată de schele, vedem că în Postul Sfintelor Paști a și primit aceste minunate clopote pe care, în Duminica Tomii, le-am sfințit și ele vor fi instalate în cele două turle și vor chema pe credincioșii noștri la Sfânta Liturghie și la toate slujbele și rugăciunile ce se vor oficia aici”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeș se află în construcție și deservește credincioșii caransebeșeni din cartierul Nord și din zona Cazărmii. Clopotele care vor fi montate în cele două turle ale sfântului locaș au fost turnate cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian la Baia Mare.


Data: 24 aprilie 2017 • Vizualizări: 3393