Colaborare și conlucrare pentru educarea religios-morală a tinerilor

Colaborare și conlucrare pentru educarea religios-morală a tinerilor

Album foto
Un grup de oaspeți din Italia, veniți în România pentru câteva zile, au vizitat și Centrul Eparhial din Caransebeș, marți, 15 noiembrie, întâlnindu-se aici și cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
Oaspeții italieni s-au întâlnit cu Preasfințitul Părinte Lucian, pentru a discuta proiecte comune, privind educarea religios-morală a tinerilor, întrucât în fiecare an un grup de elevi de la Liceul „Traian Lalescu” din Reșița, însoțiți de părintele profesor Nicolae Chiosa, inspector la disciplina Religie în Caraș-Severin, participă la o tabără ecumenică la Loreto-Italia.

Grupul condus de părintele Paolo Volpe, directorul Centrului ecumenic Giovanni Paolo II s-a aflat în aceste zile în România pentru a trage concluziile taberei care s-a desfășurat în vara anului acesta, precum și de a creiona proiectele pentru anul viitor, împreună cu organizatorii din țara noastră. Tabăra de la Loreto – Italia este organizată în cadrul proiectului internațional „Da EurHope a EurHome”, aici bucurându-se sute de copii și tineri de diversele acțiuni, care le întărește iubirea creștină și care îi ajută să trăiască în mod autentic Cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos, în societatea modernă.

„Am discutat despre tot ceea ce înseamnă colaborare și conlucrare între cele două biserici, Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă, mai ales în privința misiunii și a activității cu tinerii, pentru că tinerii sunt foarte deschiși la dialog, dar în același timp sunt îndemnați să-și păstreze identitatea și să se manifeste oriunde ar fi după rânduiala bisericii noastre. Manifestările comune demonstrează că tinerii noștri își doresc să fie împreună într-o Europă unită, la rugăciune și acțiune, la lucrarea până la urmă a bisericii creștine, căci într-adevăr cele două bisericii au fost și vor rămâne cei doi plămâni spirituali ai Europei”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Preasfințitul Părinte Lucian le-a oferit oaspeților, în semn de frățietate și colaborare, icoane și alte daruri. Cu ocazia venirii în România reprezentanții Centrului ecumenic Giovanni Paolo II Loreto Italia au participat și la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din orașul-stațiune Băile Herculane și au vizitat și Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

Data: 15 noiembrie 2016 • Vizualizări: 1010