Colectă pentru sinistraţi

Colectă pentru sinistraţi
Oamenilor năpăstuiţi de ape le-au mai rămas doar credinţa şi speranţa că cineva îi va ajuta.
Autor: Pr. Călin Ianchiş
Diversele fenomene meteorologice nefavorabile au dus la producerea unor evenimente nedorite în toată ţara dar şi în multe localităţi din judeţul Caraş Severin, unde viiturile puternice au fost cauza inundării şi deteriorării a numeroase locuinţe, a alunecărilor de teren dar şi a pierderii a două vieţi omeneşti. Oamenilor năpăstuiţi de ape le-au mai rămas doar credinţa şi speranţa că cineva îi va ajuta.

Pentru a veni în îmtâmpinarea nevoilor celor afectaţi de inundaţii, dar şi pentru a răspunde numeroaselor solicitări ale celor ce doresc să-i ajute, Episcopia Caransebeşului, prin Sectorul Social a demarat o campanie de ajutorare a familiilor afectate de inundaţii, colectând ajutoarele pe care oamenii le oferă în acest scop. Este vorba de ajutoare constând în produse alimentare, pături, haine, medicamente dar şi bani. Punctele de colectare vor funcţiona la sediul oficiilor parohiale din toate localităţile, colecta fiind centralizată la nivel de protopopiate.

Fondurile şi ajutoarele colectate în urma acestei campanii vor fi destinate cu precădere familiilor şi persoanelor afectate de inundaţii din judeţul Caraş Severin, dar şi sinistraţilor din celelate judeţe ale ţării. De aceea îndemnăm pe toţi binevoitorii creştini, să contribuie, după putiinţă, din prisosul cu care i-a binecuvântat Dumnezeu, devenind astfel împreună lucrători în acţiunile noastre filantropice.

Data: 6 iulie 2010 • Vizualizări: 1297