Colegiul Național ,,Traian Lalescu” apreciat la nivel național

Colegiul Național ,,Traian Lalescu” apreciat la nivel național
Colegiul Național ,,Traian Lalescu” a fost premiat marți, 30 septembrie, pentru a doua oară în cadrul Galei Premiilor Edumanager.ro
Autor: Pr. Prof. Nicolae Chiosa, Maria Avram
Colegiul Național „Traian Lalescu” a fost premiat marți, 30 septembrie, pentru a doua oară în cadrul Galei Premiilor Edumanager.ro, ce a avut loc la București, la JW Mariott Grand Hotel. În deschiderea galei a vorbit ministrul Educației, Remus Pricopie, care a și acordat premiile.

Datorită creativității, activismului și atitudinii manageriale în actul educațional, liceului reșițean i-a fost acordat Premiul de Excelență la secțiunea preuniversitară, pentru impactul demonstrat, avut la nivel local prin proiectul ecumenic european Da EurHope a EurHome, coordonat de Pr.prof. Nicolae Chiosa, consilier educativ în cadrul unității de învățământ.

Evenimentul Gala Premiilor Edumanage.ro, organizat de Portalul Național Edumanager.ro, sub patronajul Ministerului Educației Naționale, a avut ca scop promovarea și premierea rezultatelor deosebite înregistrate în mediile de învățământ universitar și preuniversitar, dar și proiecte ale instituțiilor centrale și locale (Inspectoratele Școlare Județene, Casele Corpului Didactic) sau ale organizațiilor studențești.

Distincția obținută de Colegiul Național „Traian Lalescu” este astfel o recunoaștere a efortului continuu depus de către elevi și părinți, dar și a sprijinului oferit de către cadrele didactice și de către domnul director Pavel Ghimboașă în desfășurarea proiectului Da EurHope a EurHome. Proiectul, desfășurat de mai bine de șase ani, a permis realizarea unui parteneriat durabil între unitatea de învățământ și Centrul Giovanni Paolo II din Loreto, Italia și între instituțiile și comunitățile locale ale orașelor Reșița, Loreto şi Pesaro, prin semnarea acordului de prietenie. Tinerii au avut în mijlocul lor, chiar în cadrul taberei, o delegaţie a Primăriei Municipiului Reşiţa, condusă de primarul Mihai Stepanescu, care a semnat actul de prietenie, în urma activităţilor derulate de către tinerii noştri şi cei din Italia. De asemenea, premiul vine ca o confirmare a performanței educaționale a Colegiului după ce, anul trecut, unitatea de învățământ a obținut Premiul de Excelență pentru Management Vizionar.

Inspectorul de Religie, pr. prof. Emil Varga, și-a motivat susținerea acordată liceului, declarând: „Tineretea si spiritul tânăr nu găsesc niciodată obstacole. Poate tocmai de aceea, cand vine vorba de elevii Colegiului Naţional „Traian Lalescu’’din Reşiţa, dimpreună cu profesorii si părinţii lor, nu pot spune decât că merită să fie daţi ca un veritabil exemplu de început în tot ce înseamnă implicarea pe plan local si international în proiecte şi activităţi menite a reînvia apropierea de valori, de om şi de suflet, în faptă şi în cuvânt. Un astfel de demers il constuie proiectul educațional „Da EurHope a EurHome”, un experiment care pe parcursul celor 6 ani împliniţi, a crescut odată cu noi, cultivând un nou mod de viaţă, de apropiere dincolo de barierele culturale, etnice ori confesionale”.

Data: 3 octombrie 2014 • Vizualizări: 943