Colindători la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Colindători la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Album foto
Joi, 21 decembrie, la Catedrala Episcopală din Caransebeș, a răsunat vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos prin glasurile colindătorilor din această perioadă
Autor: Serviciul Prezidial
La doar trei zile înainte de Ajunul Crăciunului, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a întâmpinat cete de colindători veniți din întreg cuprinsul eparhiei, dar și de la Timișoara, să aducă vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Printre cei care au adus Lumina Nașterii Domnului prin colind s-au numărat coruri ale mai multor parohii și mănăstiri, centre de tineret, ansambluri folclorice, preșcolari și elevi ai unor unități de învățământ din Caransebeș, dar și angajați ai Centrului Eparhial din municipiu.

Printre mănăstirile și parohiile prezente la colindat s-au numărat Mănăstirea Petroșnița, Parohia Obreja, Parohia Mâtnicu Mare, Parohia Bănia, Parohia Șoșdea, Parohia Brebu, Parohia Ucraineană și Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Caransebeș, dar și Parohia din zona Steaua Timișoara.

Pe soleea Catedralei Episcopale au mai urcat coruri ale Centrelor de tineret din Anina și Oravița, Ansamblul folcloric „Doina Banatului” din Caransebeș, clasele a IV-a A și C de la Colegiul Național „C.D.Loga”, Școala Populară de Artă și Grupa Mare a Grădiniței PP4 din Caransebeș.

Colindătorii au fost răsplătiți cu daruri de la Moș Crăciun, iar din partea ierarhului, cu calendare pentru anul 2018.

„Ne apropiem cu pași repezi de marele praznic al Nașterii Mântuitorului Hristos. Colindele răsună, în primul rând, în bisericile noastre, în casele noastre și, sperăm, în inimile și sufletele fiecărui creștin. De aceea, și astăzi, peste 500 de colindători au urcat pe soleea Catedralei noastre Episcopale din Caransebeș și ne-au adus vestea cea bună a Nașterii lui Mesia Îi felicităm pe toți colindătorii și îi rugăm ca în fiecare an să vină să ne colinde și să ne aducă vestea cea bună a Nașterii Pruncului Divin. Suntem și în zilele în care îi comemorăm pe eroii și martirii Revoluției din Decembrie 1989 și cred că acești colindători ne-au adus în minte și în suflet colindele care au răsunat acum 28 de ani în Timișoara și în toată țara, colinde care au fost rostite de către toți creștinii, în libertate. De 28 de ani colindăm nu numai în biserici, mănăstiri, la centrul eparhial, ci colindăm și în alte instituții și, în primul rând, în școli. Hristos este prezent în toate instituțiile țării noastre prin colindul sfânt și bun, prin sfintele icoane și prin tot ceea ce a făcut și face Biserica neamului românesc, Biserica Ortodoxă Română. Știm cu toții că misiunea s-a intensificat și preoții, profesorii de religie și toți ostenitorii Bisericii Ortodoxe Române se implică în tot ceea ce înseamnă împletirea Liturghiei cu filantropia, împletirea slujirii spirituale, duhovnicești cu slujirea aproapelui. Le mulțumim tuturor și dorim preoților și credincioșilor din Eparhia Caransebeșului să aibă un Crăciun binecuvântat, un An Nou fericit și să ne ajute Dumnezeu să fim împreună o mare familie duhovnicească, pentru ca dincolo, în Împărăția Preasfintei Treimi, să ne bucurăm de Același Domn și Mântuitor, Stăpânul vieții noastre, Soarele dreptății, care va străluci în Împărăția Cerurilor, în eternitate, Hristos Domnul, Care se naște și în acest an, și în sufletele și inimile fiecăruia”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Credincioși de toate vârstele au adus, prin glasurile lor, mai aproape de sufletele ascultătorilor, pe Pruncul Hristos, Fiul lui Dumnezeu, venit pe pământ să aducă Lumină dumnezeiască și nădejdea că omenirea poate fi mântuită prin credința în Mântuitor, în Domnul nostru Iisus Hristos:

„Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoștinței; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor, de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptatii, și să Te cunoască pe Tine, Răsaritul cel de sus, Doamne, slavă Ție”!
Data: 22 decembrie 2017 • Vizualizări: 461