Colindători la Centrul Eparhial din Caransebeș

Colindători la Centrul Eparhial din Caransebeș

Album foto
Vineri, 20 decembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului alături de membrii Permanenţei Consiliului Eparhial au primit în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului cete de colindători
Autor: Serviciul Prezidial
Au colindat preşcolari şi şcolari de la şcolile din Caransebeş, Reşiţa, Poiana Buchin, Măru și Oțelu Roșu; elevi ai şcolii speciale „Buna Vestire” din Caransebeş și ai centrului de plasament „Casa Noastră” din Zăgujeni; membrii centrelor de tineret din Reşiţa, Anina şi Moldova Nouă; membrii centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului; monahii de la mănăstirle Brebu şi Vasiova; coruri parohiale şi cete de tineri îmbrăcaţi în portul popular specific zonei Banatului de Munte.

Presfințitul Părinte Lucian a arătat importanța colindătorilor care preînchipuiesc pe îngerii și păstorii care au vestit și s-au închinat Pruncului Iisus. „Avem câteva zile în care primim grupuri și cete de colindători, credincioși din parohiile noastre și coruri bisericești. Sunt trei zile de colindă care vor culmina cu ziua de duminică în care va fi un concert de colinde susținut de cincisprezece formații corale pe soleea catedralei episcopale Învierea Domnului din Caransebeș. Sunt trei zile de înainte prăznuire a Nașterii Domnului prin colindul sfânt și bun, adus de copiii care îi închipuiesc pe îngerii care au vestit păstorilor Nașterea Mântuitorului, iar corurile și credincioșii în general îi închipuiesc pe păstorii care s-au închinat Pruncului Iisus și i-au adus în dar inima curată și smerită”.

Un moment inedit a constat în conferirea ordinului eparhial „Diploma de onoare Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului. Toţi colindătorii au primit din partea ierarhului daruri, iconiţe şi calendare.

Sâmbătă, 21 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a primit cete de colindători în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial. Au colindat copii școlii din Glimboca, corul și fanfara parohiei Răcășdia, corul de copii „Harfa” a parohiei Obreja și cete de colidători din parohiile Borlova, Mâtnicu Mare, „Sfântul Ioan” din Caransebeș, „Pogorârea Sfântului Duh” - Pipirig din Caranebeș precum și monahii și monahiile de la Călugăra și Bogâltin.


Data: 20 decembrie 2013 • Vizualizări: 1325