Colinde cu minoritatea germană

Colinde cu minoritatea germană
Biserica cu hramul "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din cartierul reşiţean Govândari, a fost gazda unui concert de colinde
Autor: Pr. Petru Berbentia
Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa este implicată în multe acţiuni religioase şi culturale în care minorităţile Banatului de Munte se manifestă cu dragoste frăţească. Este cunoscută colaborarea grupului coral „Strana Strămoşească” cu formaţiile corale „Fiamma” şi „Amate Deo” al tinerilor romano-catolici reşiţeni, precum şi participările comune la diverse concerte umanitare. Experienţa dobândită de cele două comunităţi s-a materializat în urmă cu câţiva ani în invitaţia de a participa împreună la a treia întâlnire ecumenică europeană de la Sibiu.

În virtutea acestei prietenii, duminică 23 decembrie 2012, la orele serii, membrele corului „Ftrantz Sturmer” al Forumului Democratic al Germanilor din Banatul de Munte, au participat la Vecernia săvârşită în biserica noastră şi apoi au susţinut un concert de colinde din zestrea de cântări de Crăciun, specifice minorităţii germane.

Concertul a fost deschis de pr. paroh Petru Berbentia, care, în cuvântul său a afirmat strânsele legături existente între cele două comunităţi şi bucuria de a fi împreună. Dl. Erwin Iosef Ţigla, preşedintele Forumului german, a mulţumit pentru invitaţie şi a reiterat dorinţa de a continua bunele noastre relaţii.

Corul a încântat pe cei prezenţi cu opt colinde specifice, dintre care nu a lipsit „Stille nacht, heilige nacht”. Răsplătiţi cu aplauze de credincioşii din biserică, membrii corului au primit şi o diplomă de excelenţă din partea parohiei, pentru bucuria prilejuită de colinde, în proiectul parohial „Vine Domnul Copilaş”, desfăşurat în parohia noastră în luna decembrie a acestui an. În încheirea serii, Fanfara Municipiului Reşiţa a susţinut un concert de colinde în curtea bisericii, toţi cei prezenţi fiind încântaţi de această seară plină de bucuria sfântă a colindelor.

Data: 23 decembrie 2012 • Vizualizări: 571