Colinde, într-un concert de excepţie

Colinde, într-un  concert de excepţie
În seara zilei de 17 decembrie, membrii coralei Contrast au fost prezenţi în biserica parohială, Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Lunca Bârzavei ( Govândari) din municipiul Reşiţa, oraşul de reşedinţă al Banatului Montan
Autor: Pr. Petru Berbentia
Şi în acest an, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani, membrii grupului „Contrast” din Timişoara au adus bucurie sfântă în preajma Naşterii Domnului. Astfel, în seara zilei de 17 decembrie, membrii coralei au fost prezenţi în biserica noastră parohială, Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Lunca Bârzavei ( Govândari) din municipiul Reşiţa, oraşul de reşedinţă al Banatului Montan.

După ce a săvârşit slujba Vecerniei, parohul bisericii, pr. Petru Berbentia a spus câteva cuvinte despre bucuria colindatului şi a prezentat creştinilor prezenţi în număr mare, grupul de colindători venit de la Timişoara, absolvenţi de studii teologice şi angajaţi ai Operei Române. Sub conducerea măiastră a pr. Vasile Bădescu, corala a susţinut un concert de excepţie, interpretând cu profesionalism un mănunchi din colindele noastre strămoşeşti. Au fost cântate colide armonizate, dar şi colinde cu solişti extraordinari. Credincioşii prezenţi au răsplătit cu aplauze pe cei ce au adus atâta bucurie.

La finalul concertului, părintele Bădescu a transmis un mesaj de suflet şi a îndemnat la păstrarea tradiţiilor noastre şi la munca neobosită pentru modelarea curată a sufletelor celor ce cred în Pruncul Sfânt, născut în ieslea din Betleem. În încheiere, preotul paroh a mulţumit pentru acest „regal” de cântare creştină şi a exprimat nădejdea că astfel de evenimente se vor repeta. Văzând bucuria pe chipurile creştinilor noştri, am înţeles că şi această seară s-a constituit ca un popas în calea luminoasă către ieslea sfântă. Le mulţumim tuturor celor celor ce au ales să petreacă o seară binecuvântată, împreună cu noi!

Data: 19 decembrie 2017 • Vizualizări: 438