Colinde străbune în Voievodina

Colinde străbune în Voievodina
Sâmbătă 11 decembrie 2010, grupul vocal al Liceului Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici a participat la Festivalul de colinde, datini şi obiceiuri de iarnă „Fie în veci de veci lăudat” din Uzdin (Serbia)
Autor: Serviciul Prezidial
Sâmbătă 11 decembrie 2010, grupul vocal al Liceului Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici, condus de pr. prof. dr. Petrica Zamela, alături de câteva cadre didactice de la şcolile din Valea Almăjului, au participat la Festivalul de colinde, datini şi obiceiuri de iarnă „Fie în veci de veci lăudat” din Uzdin (Serbia), care a avut loc la Şcoala românească „Sfântul Gheorghe” din localitate.

Tinerii au adus fraţilor români de acolo vestea Naşterii Mântuitorului, dar şi mesajul de fraternitate şi solidaritate. Acestia au primit aprecieri din partea românilor din Uzdin şi din partea Societăţii culturale „Tibiscus”, din aceeaşi localitate.
Sâmbătă 18 decembrie, 2010 fraţii români din Uzdin, vor fi aşteptaţi la Liceul din Bozovici şi la Şopotul Vechi unde vor participa la un festival de colinde. Va fi prezent şi corul Societăţii culturale „Tibiscus” din Uzdin

Duminică 12 decembrie 2010, grupul vocal s-a deplasat la Vladimirovăţ (Serbia), unde au asistat la Sfânta Liturghie, oficiată de Părintele paroh ic. stavr. Kosta Suru şi de pr. prof. dr. Petrică Zamela, de la Liceul din Bozovici. La Sfârşitul Sfintei Liturghii, grupul a susţinut un mic recital de colinde, primind mulţumirile conducerii parohiale şi a tuturor credincioşilor prezenţi în Biserică. Părintele paroh Kosta Suru, a ţinut să mulţumească în mod deosebit colindătorilor, deoarece pentru credincioşii români pe care îi păstoreşte, deplasarea tinerilor elevi din România la colindat în această localitate, a fost un fapt inedit, în decursul pastoraţiei Sfinţiei Sale de peste 30 de ani.

Data: 14 decembrie 2010 • Vizualizări: 1069