Comemorarea Eroilor la Caransebeș

Comemorarea Eroilor la Caransebeș
Joi, 25 mai 2017 la Praznicul Înălțării Domnului a avut loc la Caransebeș comemorarea eroilor
Autor: Claudiu Vînătu
Evenimentul a început dimineața la ora 9 la Cimitirul Eroilor de pe strada Muntele Mic unde s-a dezvelit un monument în cinstea celor căzuți la datorie. În continuare a avut loc sfințirea monumentului și o slujbă de pomenire oficiată de părinții Mihai Mircea Iliuş Olariu și Livius-Ioan Bojin după care s-a trecut la depunerea de coroane. Evenimentul a continuat cu depuneri de coroane și la Monumentul Partizanilor iar de la ora 9:45 au avut loc în Parcul G-ral Ioan Dragalina slujba de pomenire a eroilor, alocuțiunile, pomenirea eroilor din Caransebeș căzuți la datorie, depunerea de coroane și la final, defilarea Gărzii și Detașamentului de onoare în acordurile fanfarei Casei de Cultură George Suru din Caransebeș.

Ca și reprezentant al Episcopiei Caransebeșului, pr. Dorel - Gheorghe Popescu de la Parohia Pogorârea Sfântului Duh – Pipirig a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment.

La eveniment au participat oficialități centrale și județene printre care amintim pe Primarul Caransebeșului, domnul profesor Felix Borcean, domnul subprefect Sebastian Purec dar și reprezentanți ai armatei, poliției cât și a diferitelor asociații și instituții, a partidelor politice și a unităților de învățământ.

Data: 26 mai 2017 • Vizualizări: 995