Comuniune duhovnicească la hramurile mănăstirilor Brebu şi Călugăra

Comuniune duhovnicească la hramurile mănăstirilor Brebu şi Călugăra
La sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, mănăstirea Brebu şi mănăstirea Călugăra şi-au sărbătorit hramul
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, mănăstirea Brebu şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej Sfânta Liturghie, a fost săvârşită, din încredinţarea Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului, de părintele Gabriel Gozman, consillier social-misionar al Episcopiei Caransebeşului alături de părintele Liviu Drăgan protopopul Caransebeşului înconjuraţi de un numeros sobor de preoţi. La Sfânta Liturghie au participat un numeros însemnat de credincioşi dintre care foarte mulţi la momentul potrivit s-au împărtăşit cu Dumnezeieştile Taine. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Gabriel Gozman în cadrul căruia a subliniat importanţa cinstirii Maicii Domnului.

Mănăstirea Brebu a luat fiinţă în anul 1997 din iniţiativa primarului comunei Brebu, domnul Ioan Păcurariu, a credincioşilor din satele învecinate şi a familiei Toma Iţariu, care a donat terenul necesar construirii unei aşezări monahale, în locul numit Valea Popii, între localităţile Brebu şi Soceni. Piatra de temelie pentru biserică şi pentru clădirea care cuprinde trapeza, bucătăria, chiliile maicilor şi un arhondaric s-a pus în toamna anului 1997 de către Preasfinţitul Episcop Laurenţiu Streza. Construcţia bisericii s-a definitivat şi a fost sfinţită la 1 octombrie 1999. În anul 2000, la propunerea chiriarhului, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ridicarea lăcaşului la rang de mănăstire cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.

Şi mănăstirea Călugăra a îmbrăcat haine de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost săvârşită în altarul de vară de părintele Alin Câmpean consilier administrativ-bisericescesc, delegatul Preasfinţitului Lucian, înconjurat de un numeros sobor de preoţi. La slujbă au participat un număr impresionant de credicioşi.

Mănăstirea Călugăra a fost sfinţită in ziua de 1 octombrie 1861cu mare fast de episcopul Emilian Kengelat din Vârşeţ, dăruindu-i-se hramul Acoperământul Maicii Domnului şi Sf. Mucenic Procopie, mutat apoi la data de 14 septembrie, la sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci.

Data: 2 octombrie 2013 • Vizualizări: 940