Comuniune euharistică în Protopopiatul Băile Herculane

Comuniune euharistică în Protopopiatul Băile Herculane

Album foto
În Protopopiatul Băile Herculane s-a desfășurat joi, 19 noiembrie, cea de-a doua conferință pastoral-misionară de toamnă în Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
În Protopopiatul Băile Herculane s-a desfășurat joi, 19 noiembrie, cea de-a doua conferință pastoral-misionară de toamnă în Episcopia Caransebeșului, la care au participat toți clericii din parohiile protopopiatului. Întrunirea a debutat în biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane cu oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii toți preoții din Protopopiatul Băile Herculane s-au împărtășit cu Sfintele Taine. De asemenea chiriarhul a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Știnăpari din Protopopiatul Moldova Nouă, pe diaconul Fulviu Terpe. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Cea de-a doua parte a întrunirii s-a desfășurat în sala de ședințe a protopopiatului, unde părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului, a susținut conferința cu tema „150 de ani de la întemeierea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului”.

„Ne-am adunat în biserica «Schimbarea la Față» din orașul-stațiune Băile Herculane că să slujim împreună și să ne împărtășim cu toții din același potir, iar în cea de-a doua parte să dezbatem tema fixată de Episcopia noastră în acest an. În acest an al misiunii și mănăstirii azi, suntem în misiune cu timp și fără timp în Eparhia Caransebeșului, participând la cercurile pastoral-misionare, unde ne-am reunit cu preoții, profesorii de religie și monahi, dar suntem în misiune și la protopopiatele eparhiei slujind împreună cu clericii noștri”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În finalul întrunirii s-au discutat și analizat și probleme de ordin administrativ și gospodăresc cu care se confruntă clericii din Protopopiatul Băile Herculane în misiunea pe care o desfășoară în parohiile încredințate.


Data: 20 noiembrie 2015 • Vizualizări: 550