Comuniune euharistică şi conferinţă preoţească la Reşiţa

Comuniune euharistică şi conferinţă preoţească la Reşiţa
În Episcopia Caransebeşului a avut loc conferinţa pastoral-misionară de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
Toţi preoţii şi diaconii Protopopiatului au participat, în biserica reșițeană cu hramul „Schimbarea la Față a Domnului”, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului. Bucuria duhovnicească a acestei zile a fost sporită şi prin faptul că în cadrul Sfintei Liturghii toţi preoţii din Protopopiatul Reșița s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului.

În partea a doua a zilei, în Sala de Festivităţi „Lira” a Liceului de Artă ”Sabin Păuța” din Reșița , s-a desfăşurat conferinţa preoţească de toamnă a Protopopiatului Reşiţa. Protos. Casian Rușeț, secretarul eparhial al Episcopiei Caransebeşului, a prezentat referatul sectorului cultural al Eparhiei, cu titlul „Sfântul Mitropolit Andrei Şaguna şi Banatul”, ținând seama de faptul că pe plan local, anul 2012, este închinat Sf. Mitropolit Andrei Șaguna, ctitorul Episcopiei Caransebeșului.

În cadrul dezbaterilor, mai mulți preoți au luat cuvântul, aducându-și astfel aportul în plan cultural și de cercetare cu privire la activitatea marelui mitropolit al Transilvaniei, în Banat. Clericii s-au documentat și au prezentat puncte de vedere relevante din urmele brăzdate de Sf. Andrei, Mitropolitul Transilvaniei în Banat.

Totodată s-au discutat modul de implementare a campaniilor umanitare din această perioadă, desfășurate de parohii, în colaborare cu alte instituții, cât și alte probleme administrative ale protopopiatului.


Data: 23 noiembrie 2012 • Vizualizări: 792