Comuniunea copiilor în Biserica și Școala din Berzovia

Comuniunea copiilor în Biserica și Școala din Berzovia
Elevii de la Școala din Berzovia au participat la Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul, spovedindu-se și împărtășidu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos
Autor: Prof. Ioan Ciprian Huma
Atunci când există un adevărat parteneriat între Biserică şi Școală, profesorii de religie împreună cu slujitorii bisericii reuşesc să îndrepte paşii elevilor către adevăratele valori creştine. În acest sens, e necesar să amintim aici strânsa colaborare care există între Biserica „Înălțarea Domnului” din Berzovia şi Liceul Tehnologic din localitate. Această colaborare dăinuieşte de mult timp, pe parcursul căruia s-au desfăşurat o serie de activităţi în parteneriat. Una dintre aceste activități a fost participarea la Liturghia Darurilor înainte sfințite pe întreaga perioada a Postului Paștelui.

Elevii Liceului din Berzovia au demonstrat că Îl iubesc pe Dumnezeu şi că sunt preocupaţi de respectarea poruncilor Lui. Grăitoare în acest sens sunt dorinţa şi bucuria care s-a citit pe chipurile lor, atunci când împreună cu profesorul lor de Religie, Ioan Ciprian Huma au avut ocazia să participe la Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul, când s-au spovedit și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, iar domnul profesor a dat răspunsurile la strană.

Această colaborare fructuoasă dintre Biserică şi Școală are un rol important în educaţia religios morală a elevilor. Toate aceste activităţi desfăşurate nu ar fi fost posibile fără deschidere din partea şcolii şi fără susţinere din partea bisericii. Dorinţa de participare a elevilor la aceste activităţi în colaborare cu biserica este dovada vie a faptului că aceştia manifestă o atitudine pozitivă faţă de disciplina Religie, fapt concretizat prin prezența părintelui Petrică Ghimboașă, în incinta liceului, unde le-a vorbit elevilor despre formarea unui caracter moral creștin și responsabilitatea tânărului în societatea cotidiană, iar la final elevii au avut o serie de întrebări adresate părintelui.

Data: 20 aprilie 2016 • Vizualizări: 537