Concert de colinde cu Zorica Savu la Reşiţa

Concert de colinde cu Zorica Savu la Reşiţa
La praznicul Crăciunului, în biserica parohiei „Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa a avut loc un concert de colinde susţinut de grupul coral „Strana Strămoşească” cunoscuta interpretă Zorica Savu
Autor: Pr. Petru Berbentia

Naşterea Pruncului Sfânt în ieslea Betleemului ne aduce aminte de copilăria noastră şi, nostalgici fiind, ne place să colindăm ca odinioară. După o pregătire temeinică prin post şi rugăciune, ziua Crăciunului este o împlinire a dorinţei de a-L vedea pe Domnul-Copilaş şi de a i ne închina, depunând ofrandele sufletelor noastre lângă legănul sărăcăcios, în peştera rece, deasupra căreia s-a oprit o stea. Ascultăm cu smerenie cântul îngerilor şi ne bucurăm!

Ca în fiecare an, bucuria Praznicului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos a fost deplină la parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa, prin concertul de colinde susţinut de grupul coral „Strana Strămoşească”, grup care fiinţează de 14 ani şi care participă la toate slujbele şi evenimentele importante ale parohiei.
Şi în acest an, ca de altfel în ultimii doisprezece, la concert a participat şi cunoscuta cântăreaţă de folclor bănăţean, Zorica Savu, însoţită în această zi şi de fiul domniei sale, Simion Novac.

După otpustul Sfintei Liturghii, colindătorii au interpretat un mănunchi de colinde tradiţionale, iar preotul Petru Berbentia, fondatorul şi conducătorul grupului, a prezentat fiecare colindă în parte. Câteva dintre colinde au fost interpretate de Zorica Savu şi Simion Novac. Mulţimea credincioşilor prezenţi a asculta cu pioşenie şi bucurie, a fredonat împreună cu colindătorii şi a răsplătit cu aplauze demersul religios şi artistic.S-a împlint astfel, încă un moment dorit de noi toţi: momentul bucuriei Naşterii Domnului.

Data: 27 decembrie 2012 • Vizualizări: 734