Concert de colinde „Hristos se naște măriți-L!” la Reșița

Concert de colinde „Hristos se naște măriți-L!” la Reșița

Album foto
Pentru a marca sărbătorile de iarnă și a transmite mesajul întrupării Fiului lui Dumnezeu, Episcopia Caransebeșului a organizat Concertul de colinde „Hristos se naște măriți-L!” și la Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
Pentru a marca sărbătorile de iarnă și a transmite mesajul întrupării Fiului lui Dumnezeu, Episcopia Caransebeșului alături de Asociaţia culturală Reşiţa Română a organizat concertul de colinde „Hristos se naște măriți-L!” și la Reșița. Evenimentul cultural, organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc joi, 18 decembrie, la orele serii, în Sala de spectacole a Teatrului de Vest din Reșița.

Bucuria colindului a fost transmisă auditoriului de mai multe formații corale, astfel în deschiderea serii a concertat Grupul psaltic al Seminarului teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. În continuare a urcat pe scenă Corul Protopopiatului Reșița, care a luat ființă la inițiativa părintelui Petru Berbentia, protopopul Reșiței. De asemenea a încântat auditoriul și Corul mixt al Catedralei episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș. Însemnătatea colindului românesc a fost transmisă și de Corul bărbătesc al Secției de Teologie Ortodoxă Didactică din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Ultima formație corală care a interpretat colindul armonizat în sistem liniar a fost Corul Episcopiei Caransebeșului, format din preoții și slujitorii Catedralei „Învierea Domnului”, dar și alți preoți și teologi din Caransebeș.

În încheiere părintele protosinghel Casian Rușeț, secretar eparhial, a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Lucian, urând numerosului auditoriu reșițean să se bucure de mesajul nașterii Mântuitorului Hristos, transmis de formațiile corale.

Data: 19 decembrie 2014 • Vizualizări: 870